30 january 2015, 14:46 Moldovan reality views 8054
Deputat: Leancă a susținut ideea desemnării unui procuror general din străinătate (VIDEO)
Photo: procuratura.md
30 january 2015, 14:46 Moldovan reality views 8054

Deputat: Leancă a susținut ideea desemnării unui procuror general din străinătate (VIDEO)

Premierul în exercițiu Iurie Leancă este singurul care a susținut ideea numirii unui procuror general non-politic. Cel puțin așa susține deputatul Partidului Liberal Valeriu Munteanu. Subiectul a fost discutat în cadrul emisiunii Alb & Negru, de la UNIMEDIA.

„Iurie Leancă a avut o părere distinctă la acest subiect. El nu doar a susținut ideea cu procuror din străinătate, ci a și dezvoltat-o.

Pe lângă procurorul care urma să fie plătit de Uniunea Europeană, din Europa ar fi trebuit să vină și o misiune de judecători care și-ar fi asumat cele mai complicate dosare", a precizat Munteanu.

Totuși, deputatul liberal a evitat spună de ce în perioada campaniei electorale Partidul Liberal nu a promovat ideea privind desemnarea în funcția de procuror general a unei persoane din străinătate.

UNIMEDIA amintește că, în timpul negocierilor pentru crearea unei coaliții de guvernare, Partidul Liberal au insistat ca funcția de procuror general să fie deținută de o perosoană din străinătate, pentru o depolitizare imediată a instituției.

Acordul de constituire a Alianței pentru o Moldovă Europeană, semnat de PLDM și PD, stabilește ca prioritate imediată reforma Procuraturii în consultare cu Comisia Europeană și cu solicitarea delegării unei misiuni UE în domeniul justiției.

Source: unimedia.info

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1430
Populația:
1402 locuitori

Bieşti este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cihoreni, Slobozia-Hodorogea și Bieşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de oraşul Orhei şi la 72 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1402 oameni. Satul Biești a fost menționat documentar în anul 1430.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.