26 february 2015, 11:14 Moldovan reality views 8780
Mai mulţi producători moldoveni pot exporta, de astăzi, mere în Rusia
26 february 2015, 11:14 Moldovan reality views 8780

Mai mulţi producători moldoveni pot exporta, de astăzi, mere în Rusia

Anunţul a fost publicat pe site-ul RosSelhozNadzor, care a precizat că este vorba despre o livrare de probă. Dreptul de a exporta mere au primit 10 producători de pe malul drept al Nistrului şi toţi fermierii din regiunea transnistreană.

"Transparenţa de selectare sau de decizie asupra acestor zece întreprinderi desigur că pentru membrii din asociaţie ridică semn de întrebare. Embargoul a fost introdus la 17 iulie, după care a urmat intrarea în vigoare impunerea taxelor vamale. Taxele vamale în general măresc cheltuielile, o să ştirbească din competitivitate. Să fim mai rezervaţi şi să vedem ce se urmăreşte până în final cu această decizie", a declarat directorul executiv al asociaţiei de producători "MoldovaFruct", Iurie Fală.

La această înţelegere au ajuns reprezentanţii Serviciului pentru Supraveghere Veterinară și Fitosanitară de la Moscova şi cei ai Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor din Moldova, care au dat garanţii că loturile de fructe exportate vor corespunde cerinţelor fitosanitare ale Rusiei.

Totodată, autorităţile de la Moscova anunţă că, în cazul în care vor fi încălcate normele sanitare și cerințele Rosselhoznadzorului, atunci exportul va fi întrerupt.

Source: www.publika.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1639
Populația:
1193 locuitori

Buşăuca este un sat şi comună din raionul Rezina, aşezat în regiune de şes şi coline. Satul este situat la o distanță de 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 1193 de oameni. Prima atestare documentară a satului Bușăuca datează din anul 1639.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.