26 februarie 2015, 11:14 Realitatea moldovenească views 8781
Mai mulţi producători moldoveni pot exporta, de astăzi, mere în Rusia
26 februarie 2015, 11:14 Realitatea moldovenească views 8781

Mai mulţi producători moldoveni pot exporta, de astăzi, mere în Rusia

Anunţul a fost publicat pe site-ul RosSelhozNadzor, care a precizat că este vorba despre o livrare de probă. Dreptul de a exporta mere au primit 10 producători de pe malul drept al Nistrului şi toţi fermierii din regiunea transnistreană.

"Transparenţa de selectare sau de decizie asupra acestor zece întreprinderi desigur că pentru membrii din asociaţie ridică semn de întrebare. Embargoul a fost introdus la 17 iulie, după care a urmat intrarea în vigoare impunerea taxelor vamale. Taxele vamale în general măresc cheltuielile, o să ştirbească din competitivitate. Să fim mai rezervaţi şi să vedem ce se urmăreşte până în final cu această decizie", a declarat directorul executiv al asociaţiei de producători "MoldovaFruct", Iurie Fală.

La această înţelegere au ajuns reprezentanţii Serviciului pentru Supraveghere Veterinară și Fitosanitară de la Moscova şi cei ai Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor din Moldova, care au dat garanţii că loturile de fructe exportate vor corespunde cerinţelor fitosanitare ale Rusiei.

Totodată, autorităţile de la Moscova anunţă că, în cazul în care vor fi încălcate normele sanitare și cerințele Rosselhoznadzorului, atunci exportul va fi întrerupt.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

fructe si legume , Moldova , export , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
219 locuitori

Cociulia Nouă este un sat din cadrul comunei Băiuş, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Leova și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 219 oameni. Satul Cociulia Nouă a fost înființat în anul 1930.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.