29 may 2015, 10:44 Moldovan reality views 7978
Când începe admiterea la universităţi pentru anul de studii 2015-2016
Photo: vuz.ru
29 may 2015, 10:44 Moldovan reality views 7978

Când începe admiterea la universităţi pentru anul de studii 2015-2016

Admiterea în instituţiile de învăţământ superior pentru anul de studii 2015-2016 se va desfăşura în perioada 20 iulie – 31 august, anunţă Ministerul Educaţiei.

Candidaţii vor putea să se înscrie la mai multe specialităţi concomitent din diverse domenii de la una sau mai multe instituţii de învăţământ superior, dar vor fi înmatriculaţi doar la o singură specialitate în cadrul unei singure universităţi.

La rândul lor, universităţile vor putea elabora şi aplica propriul regulament de organizare a admiterii la studii superioare de licenţă, în concordanţă cu misiunea proprie şi strategia instituţiei.

Concursul de admitere este unic la locurile cu finanţare bugetară şi la cele prin contract, cu înmatricularea în ordinea descrescătoare a mediei de concurs a candidaţilor, în limita numărului de locuri disponibile pentru fiecare specialitate.

Înmatricularea la locurile prin contract, cu achitarea taxei de studii, se va realiza din rândul candidaţilor la admitere situaţi sub ultimul admis la locurile finanţate de la buget, în ordinea descrescătoare a mediilor de concurs.

Totodată, se va menţine cota de 15% din numărul total de locuri prevăzute în planul de înmatriculare cu finanţare bugetară pentru anumite categorii defavorizate de candidaţi.

În prezent, în Republica Moldova activează 30 universităţi, inclusiv 19 instituţii de stat şi 11 instituţii private. La ciclul I din învăţământul superior se realizează formare profesională la 170 de specialităţi.

Source: jurnal.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1866
Populația:
30 locuitori

Marian este un sat din cadrul comunei Hîrtop din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Grigoriopol și la 54 km de Chișinău. Populaţia satului Marian alcătuia 30 de oameni în anul 2008. Satul Marian a fost menționat documentar în anul 1866.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.