10 june 2015, 12:29 Moldovan reality views 10648
A murit fondatorul Asociației Debra Moldova Eugen Brad
10 june 2015, 12:29 Moldovan reality views 10648

A murit fondatorul Asociației Debra Moldova Eugen Brad

Noaptea trecută, la vîrsta de 32 ani, s-a stins din viață Eugen Brad − fondatorul Asociației Debra Moldova, care oferă ajutor pacienților cu epidermoliză buloasă − o boală incurabilă, de care a suferit el însuși.

În a doua jumătate a lunii septembrie lui Eugen i-a cedat unicul rinichi, au apărut probleme cu plămînii, îi era greu să respire. Pentru investigații în Germania, ar fi avut nevoie de o sumă considerabilă de bani, colectarea căreia a fost inițiată, dar lui Eugen nu i-a mai fost dat să trăiască.

Asociația Debra Moldova este o organizație non-guvernamentală, creată pentru a-i ajuta pe acei care suferă de boli rare, precum cum boala fluturelui.

Boala se manifestă prin sensibilitatea extremă a pielii, care la cea mai mică mișcare neglijentă generează răni pe tot corpul. În ciuda faptului că astfel de cazuri sînt numeroase în țara noastră, foarte puțini oameni știu despre aceste boli. Scopul organizației este să se asigure că societatea a fost sensibilizată și că oamenii le vor întinde o mînă de ajutor, de a face ca această problemă să ajungă în vizorul mass-media, a statului și companiilor care le-ar putea oferi acestor oameni asistența și sprijinul necesar.

Source: point.md

Keywords:

boala , moarte , asociația

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
383 locuitori

Țolica este un sat din cadrul comunei Enichioi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Cantemir și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 383 locuitori. Satul Țolica a fost înființat în anul 1907.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.