20 june 2016, 12:25 Moldovan reality views 5418
MAE al României: Tentative de unire NU vor fi
20 june 2016, 12:25 Moldovan reality views 5418

MAE al României: Tentative de unire NU vor fi

Pe 17 iunie primarul de Bălți s-a întîlnit, la inițiativa acestora, cu secretarul de stat pentru Afaceri Europene al Republicii Franceze, Harlem Désir și ministrul Afacerilor Externe al României, Lazăr Comănescu, care se află într-o vizită oficială în țara noastră.

Cei doi diplomați sînt co-președinți ai Grupului pentru Acțiunea Europeană a Republicii Moldova (GAERM). Părțile au analizat problemele actuale ale vieții economice și politice din Moldova, au făcut schimb de păreri privind procesele care au loc în țară, la nivel local și republican.

„Am spus foarte clar că lucrurile în Republica Moldova merg împotriva așteptărilor cetățenilor. Discutînd despre tema alegerilor prezidențiale, m-am împărțit cu îndoielile mele foarte mari că ele vor avea loc", a spus Usatîi.

Acesta a comunicat că a discutat cu diplomații europeni și întrebarea privind blocarea orașului Bălți de către autoritățile centrale. La întîlnire au fost discutate, de asemenea, tema luptei cu corupția și reglementarea conflictului transnistrean. Părțile au vorbit și despre evenimentele externe.
„Am spus foarte clar că sînt împotriva proiectului „unirii", că sînt foarte multe întrebări legate de acordul de asociere a Moldovei cu UE", a spus Renato Usatîi.

La rîndul său, Lazăr Comănescu a precizat poziția ministrului Afacerilor Externe al României care a declarat oficial că nu vor fi niciun fel de tentative de unire a Moldovei cu România și a subliniat că România a fost prima țară care a recunoscut independența Moldovei.
La încheierea discuției, Renato Usatîi și diplomații europene au convenit să continue dialogul.

Keywords:

primaria , Renato Usatii , unire

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1793
Populația:
1193 locuitori

Dzerjinscoe este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Dzerjinscoe este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Dubăsari și la 43 km de Chișinău. Populaţia satului Dzerjinscoe alcătuia 1193 oameni în anul 2011. Satul Dzerjinscoe a fost menționat documentar în anul 1793 cu denumirea Carantin.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.