06 october 2017, 12:20 Moldovan reality views 5738
Proprietarii de apartamente vor putea încheia contracte directe de furnizare a apei
06 october 2017, 12:20 Moldovan reality views 5738

Proprietarii de apartamente vor putea încheia contracte directe de furnizare a apei

Proprietarii apartamentelor vor putea încheia contracte directe cu operatorii ce prestează servicii de alimentare cu apă şi canalizare. Modificările în cauză la Legea privind serviciul public de alimentare cu apă şi canalizare au fost aprobate în primă lectură de Parlament, scrie IPN.

Autorul proiectului, socialistul Adrian Lebedinschi, a spus că în prezent legea prevede că gestionarul este cel care încheie contractul de furnizare a apei. Or, acest drept trebuie să le revină proprietarilor de locuințe. Odată promovate modificările propuse, operatorul va încheia contracte directe cu proprietarul apartamentului la inițiativa uneia dintre părți, în cel mult 30 de zile calendaristice din momentul solicitării.

Deputatul liberal Lilian Carp a menționat că pe viitor ar putea apărea mai multe probleme legate de cine gestionează rețelele de alimentare cu apă pe interiorul blocului pentru că anume acela va fi responsabil şi de reparația rețelelor respective. De asemenea există riscul apariției diferențelor de tarif, deoarece se vor include şi banii de întreținere a blocului, care acum se duc direct la gestionar.

Prevederile vor intra în vigoare după publicarea legii în Monitorul Oficial.

Source: trm.md

Keywords:

apa , servicii , lege , contract

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1816
Populația:
4986 locuitori

Valea Perjei este un sat şi comună din raionul Taraclia. Valea Perjei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Taraclia și la 142 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4986 de oameni. atul Valea Perjei a fost întemeiat în anul 1816.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.