10 iunie 2017, 12:20 Realitatea moldovenească views 5733
Proprietarii de apartamente vor putea încheia contracte directe de furnizare a apei
10 iunie 2017, 12:20 Realitatea moldovenească views 5733

Proprietarii de apartamente vor putea încheia contracte directe de furnizare a apei

Proprietarii apartamentelor vor putea încheia contracte directe cu operatorii ce prestează servicii de alimentare cu apă şi canalizare. Modificările în cauză la Legea privind serviciul public de alimentare cu apă şi canalizare au fost aprobate în primă lectură de Parlament, scrie IPN.

Autorul proiectului, socialistul Adrian Lebedinschi, a spus că în prezent legea prevede că gestionarul este cel care încheie contractul de furnizare a apei. Or, acest drept trebuie să le revină proprietarilor de locuințe. Odată promovate modificările propuse, operatorul va încheia contracte directe cu proprietarul apartamentului la inițiativa uneia dintre părți, în cel mult 30 de zile calendaristice din momentul solicitării.

Deputatul liberal Lilian Carp a menționat că pe viitor ar putea apărea mai multe probleme legate de cine gestionează rețelele de alimentare cu apă pe interiorul blocului pentru că anume acela va fi responsabil şi de reparația rețelelor respective. De asemenea există riscul apariției diferențelor de tarif, deoarece se vor include şi banii de întreținere a blocului, care acum se duc direct la gestionar.

Prevederile vor intra în vigoare după publicarea legii în Monitorul Oficial.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

apa , servicii , lege , contract

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1470
Populația:
824 locuitori

Mîrzeşti este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mîrzeşti și Mîrzaci. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Orhei și la 77 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 824 de oameni. Satul Mîrzești a fost menționat documentar în anul 1470.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.