08 july 2018, 14:15 Moldovan reality views 6399
Gaburici a reziliat contractul cu firma care figurează în dosarul Chirinciuc
08 july 2018, 14:15 Moldovan reality views 6399

Gaburici a reziliat contractul cu firma care figurează în dosarul Chirinciuc

Ministerul Economiei și Infrastructurii a reziliat contractul cu compania bulgară SK - 13 Patstroy JSC, care trebuia să construiască șoseaua de centură Ialoveni. Aceasta este și compania vizată în dosarul Chirinciuc.

După ce fostul ministru al Transporturilor a fost condamnat, SK - 13 Patstroy JSC anunța cu tărie că se atestă o comunicare foarte intensă cu reprezentanții Adiminstraţiei de Stat a Drumurilor. Însă se pare că nu a fost așa.

Contactată de Deschide.MD, ofițerul de presă al MEI, Olga Cebanu declarat că „contractul cu SK - 13 Patstroy JSC a fost reziliat și urmează ca lucrările de construcție să fie scoase la o nouă licitație".

În luna decembrie 2017, ministrul de atunci Octavian Calmîc a declarat într-o conferință de presă că compania bulgară oricum nu-și onorează obligațiunile și că instituția pe care o conducea analiza posibilitatea de a rezilia contractul.

Toate astea a avut loc după ce fostul ministru al Transporturilor, Iurie Chirinciuc, a fost reținut într-un dosar de corupție iar compania SK - 13 Patstroy JSC și-a anunțat intenția de a continua lucrările de construcție a șoselei de centură Ialoveni. Mai mult decît atît, Banca Europeană pentru Investiții a transferat chiar o primă tranșă de bani către compania bulgară.

Potrivit informațiilor de atunci, fostul ministru al Transporturilor, Iurie Chirinciuc, a fost reținut de ofițerii CNA și procurorii anticorupție, deoarece, prin intermediul factorilor de decizie ai Administraţiei de Stat a Drumurilor, ar fi creat impedimente agentului economic cîştigător, prin neavizarea unor acte pentru executarea lucrărilor, prin tergiversarea aprobărilor, precum şi prin somarea acestuia de a încheia subcontracte cu firme apropiate funcţionarilor.

Source: deschide.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1759
Populația:
1619 locuitori

Cruzeşti este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ceroborta și Cruzeşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1619 oameni. Satul Cruzești a fost menționat documentar în anul 1759.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.