17 november 2019, 11:00 Moldovan reality views 2721
Ucraina a acordat încă trei mii de autorizații pentru transportul de mărfuri în anul 2019
17 november 2019, 11:00 Moldovan reality views 2721

Ucraina a acordat încă trei mii de autorizații pentru transportul de mărfuri în anul 2019

Ucraina a acordat suplimentar Republicii Moldova trei mii de autorizații pentru transportul bilateral sau tranzitul de mărfuri pe teritoriul statului vecin în anul 2019. Despre asta a anunțat Agenția Națională Transport Auto (ANTA), transmite MOLDPRES.

Potrivit ANTA, decizia a fost luată în urma unei solicitări expediate de autoritățile de la Chișinău.

Astfel, autorizațiile de categoria I, de tipul „Ucraina bilateral/tranzit" se eliberează nu mai mult de una pentru fiecare ansamblu de autovehicule și remorci cu capacitatea de încărcare mai mare de 3,5 tone sau cu masa totală mai mare de 6 tone din parcul eligibil al operatorului de transport, cu respectarea procedurilor stabilite de prevederile Codului transporturilor rutiere.

Anterior, Ministerul Economiei și Infrastructurii a anunțat că și Federația Rusă a acordat pentru anul 2019 suplimentar 500 de autorizații de transport.

Transportatorii de mărfuri din țara noastră au ieșit de mai multe ori la proteste, fiind nemulțumiți că nu pot obține autorizații pentru a-și transporta produsele peste hotare.

Source: www.moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1835
Populația:
282 locuitori

Cuporani este un sat din cadrul comunei Tigheci, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Leova și la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 282 de oameni. Satul Cuporani a fost menționat documentar în anul 1835.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.