10 august 2015, 16:03 Sport views 8116
Trei sportivi din Republica Moldova au obținut succese la Campionatul Mondial de Judo
10 august 2015, 16:03 Sport views 8116

Trei sportivi din Republica Moldova au obținut succese la Campionatul Mondial de Judo

La Campionatul Mondial de Judo între maeştri veterani Moldova a fost reprezentată de șase sportivi. Succese au înregistrat trei dintre ei. Mihail Malear a luat aurul la vîrsta de 70 de ani. Petru Curu a cîștigat medalia de argint. Viorel Marinescu s-a situat pe poziția a III a podiumului la categoria de la 44 pînă la 49 de ani.

"Am participat la trei lupte. Primele două – cu un francez și un neamț le-am cîștigat curat, iar în finală am pierdut în fața unui sportiv rus. În general, eu sînt mulțumit, am fost gata. Acum am setul complet de medalii de la Campionatul Mondial: am primul, al doilea și al treilea loc", a povestit Petru Curu corespondentului GagauzMedia.

Potrivit spuselor sportivului, la Campionat au participat aproximativ o mie cinci sute de participanți din 50 de țări: "Competiția ia amploare pe an ce trece. Mișcarea Veteranilor e la cel mai înalt nivel, cum se spune ei sînt întotdeauna "la nivel".

Curu a menționat, totodată, nivelul înalt de pregătire al sportivilor din Franța, Germania, Anglia, Spania, Rusia și desigur America.

"Anterior, echipa din Republica Moldova pleca la campionate cu o echipă formată din 10-11 persoane, iar acum doar cu 3-4. Restul băieților s-au alăturat echipei noastre de sine stătător. E greu cu finanțele, de aceea mulți sportivi nu-și pot permite să plece în afara țării", a conchis judokanul.

De menționat faptul că competiția s-a desfășurat la Amsterdam (Olanda).

Source: gagauzmedia.md

Keywords:

sport , Campionat , judo

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1872
Populația:
376 locuitori

Ochiul Roș este un sat și comună din raionul Anenii Noi. În componența comunei intră localitățile Ochiul Roș și Picus. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Anenii Noi și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 376 de oameni. Satul Ochiul Roș a fost menționat documentar în anul 1872.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.