18 december 2020, 14:30 Health views 20298
18 december 2020, 14:30 Health views 20298

Noaptea înainte de examen: să înveți sau să dormi?

În ajunul sesiunii de iarnă studenții își aduc aminte de carte. Într-adevăr, majoritatea studenților lasă cea mai mare parte a muncii lor "pentru mai tîrziu", iar acest "mai tîrziu" începe chiar în seara înainte de examen.

Cu toate acestea, cercetătorii americani au demonstrat că înainte de un examen important este mai bine să dormi bine - beneficiul va fi mai mare, scrie upi.com.

Dr. Philip Alapat de la Colegiul de Medicina Baylor recomandă tuturor studenților să studieze cu sîrguință de-a lungul semestrului, și să nu se pregătească de examene cu o noapte înainte. Mai mult decît atît, înainte de examen ar trebui să doarmă timp de cel puțin 8 ore.

"Recuperarea lucrurilor în memorie și capacitatea de a se concentra se îmbunătățesc dacă oamenii sînt odihniți.

Pregătirea nocturnă pentru examene pe fundalul consumului constant de băuturi cofeinizate duce la faptul că studenții riscă să capete insomnie.

Philip Alapat avertizează studenții că tulburările permanente de somn ar putea favoriza mai tîrziu dezvoltarea diabetului zaharat, a bolilor de inimă, hipertensiunii arteriale și altor tulburări.

Keywords:

studenţi , examen , sfat

Comments

 (1)
  • #1 Vyacheslav Reply Quote selected
    Туфель с пятаком - я тоже так делал.
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1652
Populația:
5325 locuitori

Chetrosu este un sat şi comună din raionul Drochia. Chetrosu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 7 km de orașul Drochia și la 190 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5325 de oameni. Satul Chetrosu a fost menționat documentar în anul 1652.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.