Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
17 septembrie 2015, 14:18 Sărbători şi obiceiuri views 8339
A fost schimbat formatul Zilei Naționale a Vinului
17 septembrie 2015, 14:18 Sărbători şi obiceiuri views 8339

A fost schimbat formatul Zilei Naționale a Vinului

Ziua Națională a Vinului nu va fi organizată în acest an, în PMAN. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul unei ședințe la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Potrivit ministrului Agriculturii, Ion Sula, decizia a fost luată, ținând cont de opiniile vinificatorilor. Astfel, fiecare companie vinicolă care dispune de infrastructura necesară își va organiza propria sărbătoare.

"A fost o decizie a vinificatorilor, dat fiind faptul că Piața Marii Adunări Naționale este ocupată, iar noi nu suntem siguri că aceasta va fi eliberată până atunci. Mâine, vinificatorii se vor întâlni cu Federația de Promovare a Turismului și cu Oficiul Național al Viei și Vinului, vor stabili programele. Avem două săptămâni la dispoziție, timp suficient să organizăm sărbătoarea la nivel înalt", a menționat Ion Sula.

Totodată, ministrul a precizat că toți participanții, inclusiv cei care au deja rezervări la hoteluri, vor fi informați despre toate modificările.

"Avem mulți invitați, și pe dimensiunea diplomatică; ei vor fi direcționați la vinării, astfel încât Ziua Vinului să aibă loc. Și la aeroport, și la hoteluri, și în alte locuri din municipiul Chișinău, turiștii vor fi informați despre aceste evenimente care vor avea loc pe parcursul sărbătorii", a conchis Sula.

Reamintim că în cadrul unei ședințe de lucru organizate la Ministerul Agriculturii, companiile producătoare de vinuri Cricova, Purcari și Mimi și-au anunțat dezacordul cu privire la organizarea „Zilei Vinului". Vinificatorii prezenți la ședință au spus că situația din țară nu este motiv de sărbătoare.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

Ziua vinului , sarbatoare , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1631
Populația:
3964 locuitori

Şuri este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Șuri și Șurii Noi. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 3964 de oameni. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Drochia și la 189 km de Chișinău. Satul Șuri a fost menționat documentar în anul 1631.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.