Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
28 aprilie 2017, 17:23 Turismul în Moldova views 8297
Un proiect turistic a fost finalizat în zona Mănăstirii Hîncu
28 aprilie 2017, 17:23 Turismul în Moldova views 8297

Un proiect turistic a fost finalizat în zona Mănăstirii Hîncu

O zonă de agrement, dotată cu parcare, a fost finalizată în zona Mănăstirii Hîncu, situată în raionul Nisporeni. Lucrările fac parte dintr-un proiect turistic în Regiunea Centru şi au fost evaluate ieri de o comisie de recepţie, care a constatat că au fost îndeplinite conform planului.

Zona de agrement de la Nisporeni face parte dintr-un program de amploare ce prevede crearea traseelor turistice în nouă localităţi ale ţării, precum şi oportunităţi pentru investiţii în dezvoltarea turismului autohton. Pentru amenajarea zonei de odihnă şi parcării s-au cheltuit 1,5 milioane de lei. Din această sumă, au fost construite patru foişoare în preajma lacului din localitate, iar parcarea a fost dotată cu 40 de locuri pentru diferite mijloace de transport.

"Este un proiect investiţional de real folos pentru localnici, dar şi pentru turiştii care vin să viziteze Mănăstirea Hîncu", a menţionat Victor Rusu, primarul satului Bursuc, raionul Nisporeni, teritoriu pe care este situat acest locaş sfînt.

Mănăstirea Hîncu este unul dintre cele mai vechi locaşuri sfinte de pe teritoriul R. Moldova, fiind fondată în anul 1678, purtînd numele ocrotitoarei Moldovei – Sfînta Cuvioasa Paraschiva. Zona constituie o destinaţie turistică relevantă şi figurează în mai multe planuri de dezvoltare a turismului naţional şi internaţional.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

manastire , proiect , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
1051 locuitori

Hlina este un sat şi comună din raionul Briceni. Hlina este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea este situată la o distanță de 18 km de orașul Briceni, la 10 km de stația de cale ferată Lipcani și la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1051 de oameni. Satul Hlina a fost întemeiat la începutul secolului al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.