Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
13 iunie 2017, 12:15 Turismul în Moldova views 7947
Prima Hartă turistică digitală a Moldovei a fost lansată
13 iunie 2017, 12:15 Turismul în Moldova views 7947

Prima Hartă turistică digitală a Moldovei a fost lansată

Dacă nu aveţi bani pentru munte, mare sau alte călătorii în străinătate, să ştiţi că şi la noi acasă sînt suficiente destinaţii turistice, care merită a fi vizitate. Un reper în acest sens poate fi prima hartă digitală a Republicii Moldova, ce include 144 de locuri de vizitat şi admirat de pe meleagurile moldave.

Ideea de a realiza o hartă turistică cu cele mai frumoase locuri din țară i-a venit jurnalistului Vadim Şterbate acum cîțiva ani, cînd realiza emisiuni de acest gen la un post de televiziune. A inclus pe hartă destinaţii turistice pe care le-a vizitat - unele cunoscute, altele mai puţin vizitate, dar care merită a fi descoperite: conacuri, cetăţi, rezervaţii, turnuri, vile, biserici, case-muzeu.

„Îmi era interesant să văd ce atracţii turistice avem în Republica Moldova. Hărţile care le procuram nu mă satisfăceau, era repere acolo, dar foarte multe atracţii turistice nu erau incluse. Asta m-a motivat să fac eu o hartă turistică", spune jurnalistul Vadim Șterbate.

Şi pentru că este sorocean, iar acest oraş de pe malul Nistrului are importante monumente de istorie, fortăreața a fost inclusă prima în destinațiile turistice. Directorul Muzeului, Nicolae Bulat, spune că va printa și va instala și el harta turistică la cetate.

„Aş vrea s-o am în incinta Cetăţii şi la muzeu. Eu descopăr că pămîntenii noştri nu prea cunosc Moldova, nu cunosc drumurile care ne duc spre cele mai atractive aşezăminte de patrimoniu. Sînt parcuri naturale, conacuri, atîtea locuri de văzut", spune Nicolae Bulat.

Iubitorii de călătorii consideră harta foarte necesară pentru a se orienta mai bine. „Sigur că este nevoie pentru acei care vin. Noi avem atîtea locuri frumoase, încît, desigur, o hartă turistică este binevenită, asta pentru că uneori este ghid, dar alteori nu. Un lucru foarte bun pentru turişti, dar şi pentru noi. Este ca un reper pentru mai multe locuri. Toţi ştiu de cetate, dar avem şi alte locuri interesante", au spus cetățenii.

Cînd a realizat prima hartă turistică, Vadim Şterbate nu şi-a propus să aibă beneficii personale. „Nu m-am gîndit la un proiect comercial. Nu a fost ideea s-o vindem, am făcut şi am distribuit-o pe internet ca oamenii s-o aibă în computere gratuit, cînd vor porni la drum să ştie ce ar putea vedea", mai spune Vadim.

Prima Hartă turistică a Republicii Moldova, în format digital, poate fi accesată de toţi cei care vor să stabilească un itinerar inedit pentru o frumoasa excursie în Moldova.

Reamintim că informații amănunțite  despre zonele geografice ale Moldovei, rezervațiileresursele acvaticeflora și fauna Moldoveiturismul în Moldovalocalitățile Moldovei și diasporei pot fi vizualizate la compartimentul NATURA și TURISMUL al proiectului moldovenii.md.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

turism , harta , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
305 locuitori

Tătărăşeni este un sat din cadrul comunei Pleşeni, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cantemir și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 305 oameni. Satul Tătărăşeni a fost menționat documentar în anul 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.