Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
26 mai 2018, 14:50 Resurse acvatice views 13344
Ziua Nistrului va fi marcată duminică
26 mai 2018, 14:50 Resurse acvatice views 13344

Ziua Nistrului va fi marcată duminică

O demonstrație de prelevare și analizare de probe de apă din rîul Nistru, pentru a cunoaşte care este calitatea acesteia, va avea loc duminică, 27 mai, la Vadul lui Vodă. Acţiunea este organizată de către Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, cu ocazia Zilei rîului Nistru. Evenimentul va începe la ora 09.00, la baza turistică „Romanița".

În cadrul evenimentului va avea loc prezentare generală a situației fluviului Nistru și soluțiile pentru protecția acestuia. La fel, va fi organizată o expoziție de instrumente confiscate de la braconieri şi una cu desene cu rîul Nistru.

Nistrul este cel mai mare rîu din Republica Moldova şi al nouălea ca mărime din Europa. Are un debit anual de circa 10 km3. Este sursa principală de apă potabilă pentru capitala Republicii Moldova și un șir de localități riverane acestuia, își are începutul în Ucraina, izvorând în apropiere de granița cu Polonia.

În anul 2008, printr-o hotărâre de Parlament s-a instituit Ziua Nistrului în ultima zi de duminică a lunii mai.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Nistru , resurse acvatice

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
82 locuitori

Carabiber este un sat din cadrul comunei Iserlia, raionul Basarabeasca. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Basarabeasca și la 76 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 82 de oameni. Satul Carabiber a fost întemeiat în anul 1929.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.