Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 aprilie 2015, 16:54 Diaspora moldovenească views 8516
Şefii departamentelor de migrare ale ţărilor CSI s-au întrunit în suburbia Moscovei
17 aprilie 2015, 16:54 Diaspora moldovenească views 8516

Şefii departamentelor de migrare ale ţărilor CSI s-au întrunit în suburbia Moscovei

Participanții au discutat despre situația migrației în țările CSI, principiile și mecanismele de recrutare a lucrătorilor migranți, rezultatele întreprinse împotriva migrației ilegale, introducerea cartelei electronice pentru migranți și alte aspecte actuale din domeniul migrației.

La eveniment au participat delegații ale organelor de migrare a statelor CSI, precum și reprezentanți ai: organelor puterii federale, Comitetului Executiv al Comunității Statelor Independente, Adunării Interparlamentare Generale a CSI, Confederației Generale a Sindicatelor, Comisiei Economice Eurasiatice, Direcţiei Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați din Rusia și ai Organizației Internaționale pentru Migrație.

Participanții la summit au fost familiarizaţi, de asemenea, cu activitatea Centrului Comun de Migrare din regiunea Moscovei, în baza căruia a avut loc şedinţa Consiliului. Ei au putut vedea, personal, cum susţin lucrătorii migranți într-un singur loc examenul la limba rusă, trec examenul medical și obțin alte documente necesare pentru perfectarea patentei unice de muncă.

Cuvinte cheie:

migratie , CSI , munca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
5094 locuitori

Ghidighici este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Ghidighici este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de municipiul Chișinău Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 5094 de oameni. Satul Ghidighici a fost menționat documentar în anul 1610.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.