23 iulie 2014, 14:16 Realitatea moldovenească views 5656
Cine va construi Pavilionul Moldovei pentru Expoziţia Mondială „Milano-2015”?
Foto: trm.md
23 iulie 2014, 14:16 Realitatea moldovenească views 5656

Cine va construi Pavilionul Moldovei pentru Expoziţia Mondială „Milano-2015”?

Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) a anunţat o licitaţie publică de selectare a antreprenorului pentru construcţia Pavilionului naţional la Expoziţia mondială „Milano-2015". La concurs poate participa orice antreprenor, rezident sau nerezident, autorizat cu permisiune în construcţie în Republica Italiană.

Setul de documente poate fi procurat, după depunerea cererii de participare la adresa de e-mail nadejda.florea@miepo.md. Companiile interesate pot depune ofertele, la sediul MIEPO, pînă pe data de 14 august 2014.

Caietul de sarcini poate fi obținut contra sumei de 200 de lei. Plata se efectuează prin transfer în adresa Organizaţiei de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova.

Amintim că Republica Moldova participă pentru prima dată cu pavilion propriu la o expoziție mondială. La expozițiile mondiale de la Hanovra și Shanghai, Moldova a participat în pavilioane comune cu alte țări. Potrivit MIEPO, „construcția unui pavilion propriu este un obiectiv ambițios, care va avantaja Republica Moldova, inclusiv prin locația în cadrul sitului expoziției, și va permite țării să valorifice pe deplin participarea la expoziția mondială".

Pavilionul va avea forma unui cub din sticlă, încununat de o „floare solară", formată din oglinzi, ce va atrage atenția vizitatorilor prin jocul de reflecții și va prezenta produsele și tradițiile Republicii Moldova, printr-o îmbinare a artei și tehnologiei. În cadrul expoziției va fi difuzat un film artistic despre ansamblul „Joc", vor putea fi vizualizate procesele de fabricare a produselor expuse în pavilion și, desigur, degustate produse ale companiilor moldovenești, se spune într-un comunicat de presă.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

expoziție , Spania , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
911 locuitori

Nicolaevca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Valea Rădoaiei și Nicolaevca. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Florești și la 126 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 911 de oameni. Satul Nicolaevca a fost întemeiat în anul 1900.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.