08 octombrie 2015, 15:02 Realitatea moldovenească views 7164
Doar 65 persoane au aplicat pentru posturile vacante în Republica Moldova
08 octombrie 2015, 15:02 Realitatea moldovenească views 7164

Doar 65 persoane au aplicat pentru posturile vacante în Republica Moldova

În perioada 23-28 septembrie 2015, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a desfășurat Târgul on-line al locurilor de muncă, ediția a VII-a, cu genericul „Locuri de muncă în domeniul comerţului".

La această ediție au participat 152 de companii din 25 de zone ale țării: mun. Chișinău, Bălți, r. Ialoveni, Orhei, Briceni, Cahul, Sîngerei, Telenești, Strășeni, Nisporeni, Căușeni, Rîșcani, Soroca etc., care au promovat circa 1000 oportunități de angajare în domeniul comerţului.

Timp de șase zile platforma www.e-angajare.md a oferit posibilitate persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă să cunoască solicitările actuale ale angajatorilor din domeniul comerţului, iar angajatorii care au participat la eveniment au utilizat un instrument modern de recrutare a personalului și au avut șansa de a selecta rapid angajați din rândurile persoanelor care au aplicat CV-ul pentru un loc de muncă.

Locurile de muncă expuse pe www.e-angajare.md au fost disponibile pentru aplicare până la 28 septembrie, inclusiv, și s-au referit la pozițiile: agent comerț, casier, consultant, contabil, manager în comerț, merceolog, vânzător produse alimentare și nealimentare etc.

Pe parcursul desfăşurării târgului, platforma www.e-angajare.md a fost accesată de peste 2000 ori. Evenimentul a interesat1744 de vizitatori (75% au fost utilizatori noi) din 23 de țări printre care se numără: România, Italia, SUA, Rusia, Israel, Germania, Franţa, Indonezia, China, Polonia, Ucraina, Spania, Marea Britanie, ș.a. 65 persoane au aplicat pentru posturile vacante expuse de angajatori, opțiunea acestora fiind pentru specialitățile manager comerț și marketing, agent vânzări, vânzător, economist, operator call center, completator mărfuri la depozit, consultant, merchandiser, administrator etc.

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a colaborat cu instituțiile mass media și a promovat Târgul on-line „Locuri de muncă în domeniul comerţului" prin participarea la emisiuni în direct sau acordarea de interviuri pentru emisiuni radio, TV şi presa scrisă. Evenimentul a fost promovat cu suportul partenerilor: Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova, Camera de Comerț și Industrie din Moldova, Camera de Comerț Americană din Moldova, Centrul Universitar de Informare și Ghidare în Carieră, Centrul de Ghidare în Carieră și Relații cu Piața Muncii şi partenerii media: Pro TV Chişinău, Noroc Media, portalul Civic.md, Vocea Poporului, Jurnal.md, Radiochisinau.md, Ziarulnational.md, Noi.md, Agora.md, Ipn.md, Evz.md şi alţii.

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă în comun cu agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă și cu partenerii vor organiza în continuare târguri on-line ale locurilor de muncă, având în vedere interesul manifestat din partea angajatorilor și persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

Sursa: www.anofm.md

Cuvinte cheie:

tirg , munca , comert

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
877 locuitori

Dolinnoe este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dolinnoe, Valea Satului și Valea Coloniţei. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Criuleni și la 10 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 877 de oameni. Satul Dolinnoe a fost înființat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.