10 iunie 2014, 10:05 Caleidoscop views 19555
10 iunie 2014, 10:05 Caleidoscop views 19555

Modalitățile de interceptare a convorbirilor devin tot mai variate


Foto: novostiua.net 

Cea mai comună este de a intercepta convorbirile în încăpere cu ajutorul bug-urilor radio sau GSM. Bug-urile radio sînt permanent active şi transmit semnale audio necriptate pe canalul radio, relatează Mobcontrol.ru.

Este mult mai ușor de descoperit bug-ul radio, decît cel GSM, deoarece bug-ul radio este permanent activ. De obicei, aceste bug-uri sînt instalate în încăperi, birou sau apartament, ele sînt mici şi se pot fi alimenta de la un acumulator reîncărcabil. Bug-ul GSM este activ numai atunci cînd răufăcătorul ascultă, deaceea este mult mai greu de depistat, dar și să-l asculte poate doar cel care l-a plasat.

O nouă modalitate de a intercepta convorbirile din apartament se poate realiza prin intermediul interfonului, deoarece receptorul interfonului poate fi modificat în dispozitiv de interceptare în cinci minute.

Interceptarea convorbirilor din încăperi prin  încorporarea unui microfon într-un telefon fix – o modalitate destul de veche.

Interceptarea convorbirilor la depărtare cu ajutorul unui mijloc de tehnică specială, un microfon foarte sensibil, cu ajutorul căruia se poate intercepta  ceea ce vorbesc oamenii aflați la cîteva sute de metri distanţă de la un asemenea microfon.

Interceptarea convorbirilor de pe un telefon mobil este cel mai solicitat şi a discutat mod.

Piaţa este plină de propuneri, astăzi puteţi găsi o mulţime de metode si dispozitive de interceptare a informaţiei, şi există, de asemenea dispozitive care pot oferi protecţie în acest sens.

Indiferent de metode şi mijloace trebuie să fim atenți cu informaţia pentru ca aceasta să nu nimerească unde nu ar trebiu.

Cuvinte cheie:

tehnologie , telefon , interceptare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1462
Populația:
219 locuitori

Drujineni este un sat din cadrul comunei Pruteni, raionul Făleşti. Satul Drujineni este situat la distanța de 22 km de orașul Fălești și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 219 oameni. Satul Drujineni a fost atestat la 25 septembrie 1462 cu denumirea Duşeşti, Drujeşti.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.