08 august 2015, 09:43 Sport views 7925
Moldova a cucerit prima medalie de aur la Campionatul European de lupte pentru cadeţi din Serbia
08 august 2015, 09:43 Sport views 7925

Moldova a cucerit prima medalie de aur la Campionatul European de lupte pentru cadeţi din Serbia

Lotul naţional al Republicii Moldova, delegat la Campionatul European de lupte libere, lupte feminine şi lupte greco-romane rezervat cadeţilor, care se desfăşoară în Subotica, Serbia, a cucerit prima medalie de aur.

Anastasia Nichita a obţinut aurul la lupte feminine, după ce a învins-o în optimile de finală pe Hatice Ece Tekin din Turcia, a câştigat în pătrimile de finală în faţa reprezentantei Germaniei, Debora Lawinitzac, s-a impus în semifinale în lupta cu ucraineanca Yelyzaveta Lehusha, iar în finală a repurtat victoria în faţa rusoaicei Irina Afanaseva.

O altă medalie cucerită de lotul naţional, tot la lupte feminine, a fost bronzul câştigat de Mariana Drăguţan, categoria 43 de kg. Luptătoarea noastră a reuşit să o învingă în calificări pe Atanaska Ruseva din Bulgaria, s-a impus în pătrimile de finală în faţa sportivei din Turcia, Rahime Ari, a învins-o în semifinale pe ucraineanca Veronika Ryabovolova şi a câștigat lupta pentru bronz în duelul cu georgianca Guliko Arutianiani.

În primele zile ale competiţiei, lotul naţional a cucerit patru medalii la lupte libere - Petru Craciun, categoria 50 kg, medalie de argint; Nicolae Lesnicov, categoria 58 kg, medalie de bronz; Ştefan Tonu, categoria 63 kg, bronz; Ion Soiliţa, categoria 54 kg, medalie de bronz.

Ion Darii, categoria 69 kg şi Nicolai Meleştean, categoria 46 kg, s-au plasat pe locul cinci la competițiile europene din Bulgaria.

Campionatul European de lupte libere, lupte feminine şi lupte greco-romane pentru cadeţi se desfăşoară în perioada 4 - 9 august, în Serbia.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

medalie , lupte libere , Campionat , Serbia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1840
Populația:
1509 locuitori

Viişoara este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Viişoara și Moara Domnească. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Glodeni și la 179 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1509 oameni. Satul Viișoara a fost menționat documentar în anul 1840.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.