14 august 2015, 16:21 Sport views 8193
Medaliaţii de la Campionatul European de lupte din Serbia au fost premiaţi
14 august 2015, 16:21 Sport views 8193

Medaliaţii de la Campionatul European de lupte din Serbia au fost premiaţi

Sportivii moldoveni care au reuşit să se impună la Campionatul European de lupte libere, lupte feminine şi lupte greco-romane rezervat cadeţilor (15-17 ani), din Serbia, au fost premiaţi vineri, 14 august, la Chişinău de către Federaţia de Lupte din Moldova. De asemenea, aceştia urmează să ridice şi premii acordate de către Guvern, transmite IPN.

La campionat, luptătorul Petru Craciun, categoria 50 de kilograme, a cucerit medalia de argint. Nicolae Lesnicov a obţinut bronzul în categoria 58 de kilograme. Ion Darii a evoluat în categoria 69 de kilograme, clasându-se pe locul V. Ion Şoiliţă, în categoria 54 de kilograme a obţinut medalia de bronz. Tot pe poziţia a treia este şi de Ştefan Tonu, în categoria 63 de kilograme. Anastasia Nichita a cucerit medalia de aur, în categoria 56 de kilograme, iar Mariana Drăguţan s-a ales cu medalia de bronz în categoria 43 de kilograme. Reprezentativa Moldovei la lupte libere cadeţi a fost condusă de antrenorul Sergiu Chim.

Federaţia de Lupte din Republica Moldova a acordat sportivilor premii băneşti, a câte 2 mii de lei. Preşedintele federaţiei, Victor Peicov, a menţionat că sportivii moldoveni reuşesc să obţină rezultate foarte bune în condiţiile în care întâmpină un şir de dificultăţi, inclusiv financiare.

Viceministrul tineretului şi spotului, Dragoş Hâncu, a declarat că rezultatul acestei competiţii este unul frumos şi, în pofida multor greutăţi, continuă să fie obţinute rezultate remarcabile şi în ţară sunt aduse medalii. Potrivit unei decizii de Guvern, sportivii care au obţinut locul întâi vor fi răpslătiţi cu 6000 de lei, locul II – 4000 de lei, Locul III – 2600 de lei, locul V – 750 de lei, iar locul VI – 500 de lei. Totodată, sportivii vor primi burse lunare: medaliaţii cu aur – 2500 de lei, iar cei cu argint şi bronz – 2000 de lei.

Campionatul European de lupte libere, lupte feminine şi lupte greco-romane rezervat cadeţilor (15 – 17 ani) a avut loc în perioada 4 – 9 august în oraşul Subotica, Serbia.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

lupte libere , Campionat , Serbia , moldovenii , premiu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
3505 locuitori

Cotiujeni este un sat şi comună din raionul Briceni. Cotiujeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul se află la o distanţă de 12 km de oraşul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3505 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cotiujeni datează din aprilie 1603, cînd aşezarea, cu loc de moară, este întărită lui Nichifor mare vătav de Vaslui.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.