13 decembrie 2016, 15:45 Sport views 42109
Înotătorul moldovean s-a remarcat în SUA
13 decembrie 2016, 15:45 Sport views 42109

Înotătorul moldovean s-a remarcat în SUA

Cel mai bun înotător din Moldova, Alexei Sancov, a cucerit o medalie de aur și una de argint la Campionatul de Tineret de Iarnă al SUA.

Sportivul moldovean a obținut cel mai bun rezultat la distanța de 200 de yarzi (circa 180 de metri) și a ocupat locul doi la distanța de 100 de yarzi.

Alexei Sancov a avut o evoluție foarte convingătoare la competițiile din Texas, unde își face practica de studii și antrenamente. În pofida faptului că cursele au avut loc pe distanțe neobișnuite pentru europeni (distanța se măsoară în yarzi, nu în metri – nota red.), Alexei Sancov a obținut două medalii. Pe distanța de 200 de yarzi sportivul nostru și-a întrecut principalul adversar cu aproape două lungimi de corp, înregistrînd un rezultat de 1 min. 34,06 sec.
Tatiana Salcuțan a devenit vicecampioană europeană de tineret la natație

Înotătorul moldovean practic și-a repetat performanța și pe distanța de 100 de yarzi cu rezultatul de 43,46 sec., însă a ajuns pe locul doi. Succesul înregistrat pe cele două distanțe i-au permis lui Sancov să se apropie de recordul la tineret al SUA la înot, ceea ce denotă potențialul înalt al sportivului din Moldova.

De menționat că Alexei Sancov a fost desemnat de trei ori cel mai bun înotător al Moldovei, inclusiv în anul curent.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

SUA , sport , înot

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
1306 locuitori

Bursuc este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Bursuc este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Nisporeni și la 54 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1306 oameni. Satul Bursuc a fost menționat documentar în anul 1790.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.