18 august 2012, 10:55 Sport views 4713
18 august 2012, 10:55 Sport views 4713

În Moldova a fost inaugurat Campionatul Europei la lupte aeriene ale copiilor de avioane

Campionatul Europei la lupte aeriene ale copiilor de avioane, care pentru prima dată se desfăşoară în Moldova, a fost inaugurat vineri pe pista de decolare a orăşelului Vadul lui Vodă, transmite corespondentul AŞ Novosti-Moldova de la faţa locului. 

Acest eveniment, care are genericul „să luptăm în cerul Moldovei” şi este susţinut activ de reprezentanţa „Rossotrudnicestvo” în R. Moldova, i-a întrunit pe cei mai buni reprezentanţi ai acestei probe sportive din Cehia, Slovacia, Germania, Austria, Estonia, Ucraina, Belarus, Rusia şi republica noastră. 

„Această activitate interesantă şi cognitivă o practică enturiaşti, care fac tot posibilul pentru dezvoltarea sportului de aviamodelism. Competiţia inaugurată astăzi este consacrată aniversării ordinare a eliberării Moldovei de sub fascişti, de aceea genericul evenimentului nu este întîmplător. Doar anume în cerul Moldovei a fost doborît pentru prima dată un avion fascist în anul 1941. Deasupra acestui pămînt au zburat cei mai buni aşi sovietici, cum a fost Eroul Uniunii Sovietice Aleksnadr Pokrîşkin”, - a spus la ceremonia inaugurării campionatului Valentin Rîbiţkii, şef al reprezentanţei „Rosstrudnicestvo”. 

După cum a declarat generalul Vitalie Stoian, şef al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, „conducerea Armatei Naţionale va susţine toate iniţiativele în domeniul sportului de aviamodelism în Moldova”.

 „Practicarea oricărei probe sportive este, în primul rînd, un mod sănătos de viaţă. Sînt sigur că toţi participanţii fără excepţie la actuala competiţie îşi vor demonstra măiestria la cel mai înalt nivel”, - a menţionat Stoian.

Primarul orăşelului Vadul lui Vodă Iurie Onofreiciuc a adus mulţumiri organizatorilor şi participanţilor la eveniment, menţionînd că îi face plăcere faptul că această competiţie are loc pe pămîntul moldovenesc, unde s-au întîlnit reprezetnaţi ai diferitelor naţionalităţi.

Cuvinte cheie:

Campionat , avion , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
561 locuitori

Buzduganii de Sus este un sat din cadrul comunei Valea Mare, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Ungheni și la 117 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 561 de oameni. Satul Buzduganii de Sus a fost menționat documentar în anul 1772.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.