Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 aprilie 2016, 15:00 views 7282
O nouă sală de sosiri la Aeroportul Chișinău
29 aprilie 2016, 15:00 views 7282

O nouă sală de sosiri la Aeroportul Chișinău

Bucurie pentru pasagerii Aeroportului Chișinău. O nouă sală de sosiri îi aşteaptă atunci când ajung în ţara noastră. Construcţia modernă are o suprafaţă de aproape 3.000 de metri pătraţi şi a fost inaugurată joi.

Sala de sosire din Aeroportul Chişinău oferă acum cele mai bune condiţii pentru pasagerii care vin în Moldova. De asemenea, zona este dotată cu tot ce este nevoie pentru oamenii cu necesităţi speciale.

"Am dotat zona de tranzit cu un ascensor. Am ținut cont de mai multe spații pentru persoanele cu dizabilități. Toate rețelele sunt noi, începând de la sistemul de condiționare performat, sistemul antiincendiar", a spus directorul general al companiei "Avia Invest", Petru Jardan.

Și dacă înainte erau doar patru puncte de control, acum sunt opt și activează 16 operatori. Pasagerii spun că, astfel, trecerea frontierei a devenit mai rapidă.

De condiții sunt mulțumiți și angajații aeroportului.

În sala de plecări, care a fost renovată acum trei luni, pasagerii pot admira și o grădină verticală.

"Lucrăm de câteva luni la el. Este un sistem foarte complex. Este irigare automată, dozarea îngrășămintelor automată. Aproximativ 25 de plante pe acest perete. Dar de costuri, când merge vorba despre confortul pasagerilor noștri, suntem gata la orice. Mai preconizăm un perete, dar nu vered, ci dotat cu televizioare", a mai spus Petru Jardan.

În prezent, este renovată sala veche de sosiri şi cea de bagaje. Lucrările urmează să fie finalizate până în toamnă.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

sală , aeroport , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1854
Populația:
479 locuitori

Antoneuca este un sat şi comună din raionul Drochia. Antoneuca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 15 km de oraşul Drochia şi la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 479 de oameni. Satul Antoneuca a fost menționat documentar în anul 1854.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.