Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 octombrie 2018, 11:00 views 11744
Victimele exploziei din bulevardul Moscovei vor primi ajutor
07 octombrie 2018, 11:00 views 11744

Victimele exploziei din bulevardul Moscovei vor primi ajutor

Prim-ministrul Pavel Filip a convocat ședința Comisiei pentru Situații Excepționale în legătură cu explozia care s-a produs, în seara zilei de 6 octombrie, într-un bloc locativ de pe bulevardul Moscovei, 11/5 din municipiul Chișinău.

Premierul a solicitat structurilor responsabile să creeze toate condițiile necesare pentru cazarea temporară și hrana persoanelor sinistrate, dar și acordarea ajutorului medical necesar răniților. A fost solicitată o expertiză tehnică a blocului, dar și una financiară pentru a estima prejudiciile, transmite IPN.

Potrivit șefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Mihail Harabagiu, informația despre producerea exploziei a parvenit la ora 22.42. Ajunși la fața locului, angajații IGSU au stabilit că explozia a afectat apartamentele de la etajele 14,15,16 și17. Sub dărâmături au fost descoperite cadavrele unei femei și unui copil, iar un bărbat a decedat la spital.

Persoanele evacuate au fost cazate în sala de sport a Spitalului „Sfânta Treime", fie au ales să meargă la rude și prieteni. Intervenția la fața locului continuă. Sub dărâmături ar putea fi și alte persoane. Deocamdată nu se cunoaște ce a declanșat explozia, dar la etajul 16 a fost descoperită o butelie de gaz, cu robinetul deschis.

Ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Silvia Radu, a declarat că la spital au fost transportate nouă persoane, dimineață rămâneau internate două: o femeie care a suferit traumatisme grave și un pompier, starea căruia este stabilă.

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari, a declarat că sub dărâmături ar mai putea fi o bătrână.

Potrivit viceprimarului Nistor Grozavu, în blocul în care s-a produs explozia locuiesc 200 de persoane. Zece apartamente au fost deteriorate. În cazul locatarilor din cinci apartamente vor fi căutate soluții pentru cazare pe o perioadă mai lungă. Viceprimarul a mai spus că trebuie efectuată o expertiză tehnică a blocului. Necesită reparații rețelele inginerești, dar și ascensorul.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

explozie , Chisinau , ajutor , victime

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
1671 locuitori

Cajba este un sat şi comună din raionul Glodeni. Cajba este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Glodeni și la 183 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1671 de oameni. Satul Cajba a fost menționat documentar în anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.