Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 septembrie 2020, 15:00 views 2425
„Havuzul speranței” chișinăuienilor încă nu a secat (VIDEO)
02 septembrie 2020, 15:00 views 2425

„Havuzul speranței” chișinăuienilor încă nu a secat (VIDEO)

Chișinăul întotdeauna a fost renumit pentru numeroasele parcuri și frumoasele havuzuri deosebite care nu numai că au încîntat ochii localnicilor și oaspeților capitalei Moldovei, dar și i-au uimit pe cei mai pretențioși turiști.

Potrivit unor date, la începutul anilor optzeci la Chișinău existau aproximativ 100 de havuzuri care funcționau în parcuri, scuaruri, în apropiere de magazine mari. Ele erau amplasate pe teritoriile fabricilor și uzinelor și chiar în curțile dintre blocurile cu cinci etaje.

Din păcate, în condițiile actuale, în ciuda eforturilor intense ale autorităților, unele havuzuri așa și nu au mai putut fi reanimate, restaurate și lansate. Doar aspectul magnific al acestora ne amintește de vremurile trecute, perioade de bucurie și fericire comune, cînd în jurul lor se adunau mulți oameni și se auzea rîsul melodios al copiilor.

Unul dintre aceste havuzuri nefuncționale se află chiar în centrul orașului – în Gradina Publică „Ștefan Cel Mare”. Încă cîteva - în apropierea sediului Guvernului din centrul capitalei și în Parcul Afgan din sectorul Rîșcani.

Trebuie menționat că „havuzul speranței” chișinăuienilor încă nu a secat și ei continuă să creadă că aceste și alte havuzuri frumoase și impunătoare vor putea funcționa în curînd, ca și alte havuzuri din oraș, oferind răcoare, bucurie și zîmbete fericite tuturor celor din jurul lor, atît celor vîrstnici, cît și tinerilor.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Havuz , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1470
Populația:
824 locuitori

Mîrzeşti este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mîrzeşti și Mîrzaci. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Orhei și la 77 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 824 de oameni. Satul Mîrzești a fost menționat documentar în anul 1470.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.