Ciorbă cu carne de oi
Ingrediente:
- 8 pahare apă,
- 500 g carne grasă de oi,
- 4 cartofi,
- 4 cepe,
- 2 rădăcini de pătrunjel,
- ½ rădăcină ţelină,
- ¼ căpăţână varză,
- 1 castravete murat,
- 1 ardei gras,
- 2 roşii,
- 1 ou,
- 3 linguri smântână,
- foi de dafin,
- sare,
- piper negru boabe,
- ½ ardei iute,
- 1 lingură leuştean verde tăiat,
- 2 linguri verdeaţă tăiată (mărar şi pătrunjel).
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi nu prea mari, se pune în apă rece şi se fierbe până este pe jumătate gata, având grijă să nu clocotească. Se adaugă sarea, feliile de cartofi. Când se înmoaie cartofii, se adaugă ceapa, rădăcinile de pătrunjel şi ţelina tăiate mășcat, varza, castravetele murat, curăţat de coajă şi seminţe şi prăjit uşor. Peste 15-20 minute se pune ardeiul gras, tăiat fidea, roşiile mărunţite, piperul, foile de dafin, ardeiul iute, leuşteanul verde. Se ia de pe foc, se adaugă ou bătut cu smântână.
Ciorba se serveşte în castroane de ceramică, presărată cu verdeaţă.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „Most”
bucătar-şef Ciobanu Larisa
or. Сhişinău, str. Arborilor, 17/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1642
- Populația:
- 138 locuitori
Boroseni este un sat în componenţa comunei Elizavetovca, raionul Donduşeni. Suprafaţa satului este de 5 km pătraţi. Satul Boroseni este situat la o distanţă de 15 km de oraşul Donduşeni şi la 224 km de Chișinău. Populaţia satului constituie 138 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Boroseni datează din 7 aprilie 1642.