18 octombrie 2010, 12:20 views 17731

Biftec

 

Ingrediente:

  • 600 g fileu de vită,
  • 100 g slănină de la burtă (cu straturi intermediare de carne),
  • 2 linguri untură,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 lingură faină de grîu,
  • 2 cepe,
  • sare,
  • piper măcinat,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Pentru garnitură:

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi cu grosimea de 2-3 cm şi se bate pînă se obţine grosimea de 1 cm, se presară cu sare şi piper. Pe mijloc se pune umplutura cu ceapă prăjită şi slănină tăiată cubuleţe, se formează biftecuri, întorcîndu-se marginile cărnii bătute spre centru, se trec prin faină, se prăjesc pe ambele părţi, începînd cu partea prinsă.

Se servesc cu cartofi prăjiţi şi legume proaspete. Pe biftec se toarnă zeama de carne, lăsată în timpul prăjirii.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
769 locuitori

Parcani este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Parcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 4 km de orașul Șoldănești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 769 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Parcani datează din anul 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.