15 martie 2011, 11:06 views 32080

Zraze din carne de găină

Ingrediente:

•    600 g de carne de găină,
•    1 ou,
•    2 linguri de ulei vegetal,
•    1-2 linguri de bulion de carne ,
•    2 linguri de pesmeţi măcinaţi din pîine albă de grîu,
•    1 pahar de smîntînă cu cantitatea de grăsime mică,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Pentru tocătură:
•    3linguri de caşcaval tare dat prin răzătoare,
•    2 ouă,
•    2 cepe,
•    1lingură de ulei vegetal,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    2 linguri de pătrunjel şi mărar tocate mărunt.

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea de găină bucăţi, treceți-o prin maşina de tocat carne, adăugaţi ouă, sare, piper, puţin bulion sau lapte. Amestecaţi tocătura, împărţiţi-o în turte de cu grosimea de 1 cm. În mijlocul fiecăreia puneţi umplutura, formaţi zraze cu formă alungită, treceţi-le prin pesmeţi, prăjiţi-le pînă se formează o coajă aurie şi daţi-le pentru 4-5 minute în cuptor.
Garnisiţi cu smîntînă, conopidă sau cartofi prăjiţi, cu felii de roşii, presăraşi cu verdeaţă tocată.

Prepararea tocăturii: Oul fiert se mărunţeşte, se adaugă caşcavalul tare dat prin răzătoare, ceapa prăjită, verdeaţa tocată, sarea, piperul, se amestecă totul.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1793
Populația:
1193 locuitori

Dzerjinscoe este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Dzerjinscoe este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Dubăsari și la 43 km de Chișinău. Populaţia satului Dzerjinscoe alcătuia 1193 oameni în anul 2011. Satul Dzerjinscoe a fost menționat documentar în anul 1793 cu denumirea Carantin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.