21 ianuarie 2011, 17:50 views 29175

Ficat de găină în sos de smîntînă

Ingrediente:

•    400 g ficat de găină,
•    2-3 ciuperci champignons,
•    1 ceapă,
•    3 linguri de ulei vegetal,
•    1 lingură de brînză de vaci,
•    1 lingură de făină de grîu,
•    1 lingură de unt sau margarină,
•    2 pahare de smîntînă nu foarte grasă,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    foi de salată.

Mod de preparare:

Opăriţi ficatul, spălaţi-l, tăiaţi-l bucăţele şi prăjiţi-l. Adăugaţi ceapa prăjită, ciupercile tăiate şi prăjite, sare, piper, mai lăsaţi să se prăjească toate împreună timp de 3-4 minute. Apoi turnaţi sosul de smîntînă şi peste 2-3 minute scoteaţi-l de foc .
A se servi cu legume proaspete şi verdeaţă.

Prepararea sosului: prăjiţi făina în unt mestecînd continuu pînă se face crem la culoare, continuaţi să mestecaţi, adăugaşi smîntîna cu un jet subţire, adăugaţi sare, amestecaţi aduceţi pînă la fierbere. Dacă sînt cocoloaşe strecuraţi sosul.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
1140 locuitori

Larga Nouă este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Larga Nouă și Larga Veche. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cahul și la 145 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1140 de oameni. Satul Larga Nouă a fost menționat documentar în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.