21 ianuarie 2011, 17:36 views 14492

Ficat de pasăre de casă la grătar

Ingrediente:

•    400 g de ficat,
•    100 g de şuncă sau muşchi afumat,
•    1-2 cepe,
•    ½ pahar de sos „mujdei”,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Ficatul de pasăre de casă (găină, curcan, gîscă) se taie felii, se pune în apă fierbîndă sărată pe 1-2 minute, se strecoară, se spală, se usucă.
Şunca sau muşchiul afumat se taie cubuleţe de dimensiuni medii, ceapa – inele. Alternînd ficatul de găină, bucăţelele de şuncă, ceapa, puneţi-le pe beţişoarele pentru frigărui şi frigeţi-le pe reţeaua de grătar unsă cu slănină, după ce le scoateţi de pe grătar, presăraţi-le cu piper măcinat.

Ficatul gata poate fi servit cu legume de sezon. Mujdeiul se serveşte separat.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,
  

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
660 locuitori

Burghelea este un sat din cadrul comunei Işcălău, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Fălești și la 132 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 660 de oameni. Satul Burghelea a fost menționat documentar în anul 1830.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.