Костешть (Costeşti) – город района Рышкань Республики Молдова. Расположенный в северо-западной части республики, на берегах рек Прут и Чухур, город Костешть находится на расстоянии 243 км от муниципия Кишинев. По данным переписи 2004 года, в городе проживало 2247 человек. Первое документальное упоминание о селе Костешть датировано 1499 годом.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#1321 Gebeleizis 14 декабря 2011 | 13:00 #992 Inscriptii cu caractere grecesti au fost descoperite in spatiul nord traci si sunt datate cu o perioada care a precedat mult invazia romanilor. Ca exemplu ne pot servi inscriptia de la Ezerovo, de pe constructiile din Muntii Orastiei etc. Apropo, alfabetul chirilic este alcatuit in baza celui grecesc vechi. Daca nu crezi celor spuse vezi si wikipedia "Alfabetul chirilic sau kyrillița (Кирилица, Кириллица, Ћирилица Cirilița), zis Azbuche (aзбука azbuka) după denumirea tradițională a primelor două litere (az, buche), este un alfabet creat de frații Chiril și Metodiu pe baza alfabetului grecesc vechi." http://ro.wikipedia.org/wiki/Alfabetul_chirilic -
#1322 Gebeleizis 14 декабря 2011 | 12:50 #987 Interesant. Putem sa luam si noi cunostinta de aceste materiale dacice?
-
#1323 Corinna 10 декабря 2011 | 11:37 clorin: Pacat ca Romania nu a avut curajul si hotarirea sa-si apere drepturile sale istorice actionind R. Moldova in arbitraj international privind dreptul de a se numi Moldova, de a folosi simbolurile, heraldica si mostenirea cultural-istorica a Principatului Moldova.Sa nu uitam ca Romania a avut curajul sa isi ceara tezaurul de la Rusi.... si a obtinut fix ceea ce ar obtine daca ar dori sa ceara aprobarea rusilor pentru unire. Imediat ce s-ar cere unirea, aramata 14 ar fi la Chisinau sa apere populatia de cotropitorii romani! -
#1324 clorin 09 декабря 2011 | 14:33 Читать далее -
#1325 Corinna 09 декабря 2011 | 9:41 Eu cred ca Dacii nici nu au existat! Erau de fapt niste Olteni care voiau sa ocupe Moldova! Noroc ca a venit Traian si impreuna cu Decebal au facut Vlahii! Si cum Rusii le-au furat la Oltenii-vlaho--ardeleni tezaurul, astia de ciuda au furat limba moldoveneasca si au numito Romana! Niste hoti si niste banditi. Norocul nostru (al Moldovenilor) e ca tatuca Stalin ne-a deschis ochii , la unii cu putin frig in Siberia (ca acolo nimic nu se strica- si eu tin carnea la frigider), la altii cu putin comunism , care este mama noastra a tuturor (sau 60 % dupa sondaje)! Traiasca Moldova cu moldovenii ei cu tot! Sa plece romanii de la noi sa se duca in Dacia lor! -
#1326 lvl100 09 декабря 2011 | 7:20 CalinRomania: Stiu ca nu sunt exact la tema....dar hai sa mai radem putin cu totii !!! :)))))))))))
Caline tot am ras pana acum, hai sa vedem si ceva serios. O_o
SPQR:Getodac, eu inca astept poezia daca. Vreau sa iti raspund cu cele 10 poezii latine antice sa iau si eu spor la salariu pentru mesaje.
Repet si eu cererea lui SPQR.
Dar
1) fara trimiteri la "unele pagini web"
2) sau la paginile de pe moldovenii.md ( nu au asa ceva, le-am citit deja),
3) fara logici de genul : este evident conform probelor ca fiind izvorul civilizatiilor automat orice text latin/grec/sumerian etc e si dac
4)apropo de probe, nu aminti de ele decat daca le si exemplifici.
5)Fara deturnarea discutiei la calitatea invatamantului nostru din scoala generala sau acuzatii de interes ideologic.
Simplu , niste poezii sau texte literare, gasite prin Dacia,strict dacice. Simplu ca buna ziua , nu-i asa ?
-
#1327 CalinRomania 08 декабря 2011 | 22:11 Stiu ca nu sunt exact la tema....dar hai sa mai radem putin cu totii !!! :)))))))))))
-
#1328 SPQR 08 декабря 2011 | 19:55 Getodac, eu inca astept poezia daca. Vreau sa iti raspund cu cele 10 poezii latine antice sa iau si eu spor la salariu pentru mesaje.
-
#1329 lvl100 08 декабря 2011 | 13:49 getodac: ci chirilic (alfabetul grec),
Dintre alfabetele alea pe care tu intr-un mod aberant,le pui in paranteze de parca ar fi sinonime, e o diferenta cam de vreo 2000 de ani in data nasterii.
Halucinant. Nu la figurat. Ci la propriu, ca in "consumator de ce ciupercute magice" halucinant.
-
#1330 lvl100 08 декабря 2011 | 13:22 Читать далее -
#1331 CalinRomania 08 декабря 2011 | 13:03 Si acum ca sa glumim........Draga SPQR trebuie sa mai iau un spor de salariu........:))))))
-
#1332 CalinRomania 08 декабря 2011 | 13:02 In sprijinul celor afirmate de mine la #998,de asemenea sunt operele lui Grigore Ureche,Miron Costin si Dimitrie Cantemir.......toti.....moldoveni .....
-
#1333 CalinRomania 08 декабря 2011 | 12:49 Binenteles ca odata cu aparitia PRIMELOR DOCUMENTE IN LIMBA ROMANA PASTRATE PANA ASTAZI, din secolul al XVI-lea.....apare si denumirea CLARA de "Ruman","Roman" "Rumanesc" ,"Romanesc",etc.fapt ce intareste cele afirmate mai sus....
-
#1334 CalinRomania 08 декабря 2011 | 12:45 Читать далее -
#1335 CalinRomania 08 декабря 2011 | 12:30 Читать далее -
#1336 CalinRomania 08 декабря 2011 | 12:19 Aici fac o mica corectie.......ar trebui sa spun doar slavii sudici,cei vestici fiind considerati polonezii,cehii si slovacii nu cred ca si slovenii
-
#1337 CalinRomania 08 декабря 2011 | 12:18 Draga Getodac,#986....."de ce avem multe cuvinte comune cu slavii"..............
Asa este ....limba romana ,spre diferenta de celelalte limbi neolatine vestice ARE UN ADSTRAT SLAV. Si acest lucru se explica in mod cat se poate de normal cu migratia slavilor viitori sudici si vestici PE TERITORIUL ACTUAL AL ROMANIEI. Practic cam din anul 500 si ceva si pana in 602 (cand ei reusesc sa "rupa " apararea romano-bizantina de pe Dunare si sa emigreze la sud de fluviu) .Binenteles nu putem spune ca in anul 602 au plecat toti slavii de la noi.Nu .Stramosii actualilor bulgari,sarbi,muntenegreni,macedoneni,bosnieci si hertegovieneni,croati si sloveni........au trecut prin teritoriul dintre Nistru si Tisa,influentand fara drept de apel limba romana.......Si acest lucru este valabil deci nu doar in Moldova ci si in Valahia si Transilvania.........
-
#1338 CalinRomania 08 декабря 2011 | 12:10 Daca nu ma insel ,un bun exemplu in acest sens ar fi galeza
-
#1339 CalinRomania 08 декабря 2011 | 12:06 Читать далее -
#1340 CalinRomania 08 декабря 2011 | 11:44 Читать далее