19 octombrie 2010, 17:24 views 39565

Tăieţei de casă

Ingrediente:

  • 1 păhar făină de grîu,
  • ½ păhar apă,
  • 2 ouă,
  • sare.

Mod de preparare:

Făina se amestecă cu ouăle şi sarea dizolvată în apă. Se frămîntă un aluat dens, se acoperă cu un şerveţel de pînză pentru 20-30 minute, ca să se întindă mai bine. Pe masa presărată cu faină se întind cîteva foi subţiri, se lasă să se usuce 10-20 minute. Se taie fîşii de 4-5 cm lăţime, care la rîndul lor se taie de-a latul în tăiței subţiri.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
874 locuitori

Bărboieni este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Bărboieni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 12 km de oraşul Nisporeni şi la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 874 de oameni. Satul Bărboieni a fost menționat documentar în anul 1602 cu denumirea Popești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.