20 octombrie 2010, 11:07 views 52220

Cozonac

Ingrediente:

  • 450 g de făină,
  • 150 g de zahăr,
  • 5 ouă,
  • 90 g unt,
  • 150 g lapte,
  • 15 g de drojdii,
  • un vîrf de cuţit de nucşoară,
  • 1/3 portocală,
  • cojile ½ lămîie,
  • ½ linguriţă de sare,
  • 3 g de zahăr de vanilie,
  • 60-80 g fructe confiate.

Mod de preparare:

Adăugăm drojdiile în jumătate de normă de lapte, apoi zahăr, ouă, jumătate de normă de făină, amestecăm totul bine şi lăsăm plămădeala la loc cald pentru o oră. Untul topit, portocala mărunţită cu blenderul sau maşina de tocat, coaja de lămîie, vanilina, sarea, fructele zaharisite, stafidele, făina şi amestecăm totul. Lăsăm aluatul să dospească timp de 1-1,5 ore. Tapăm de cel puţin trei ori, formăm bilele, le punem în forma unsă cu unt, dăm la cuptor la temperatura de 175  grade timp de 40 de minute.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
611 locuitori

Ţambula este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.81 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.32 km. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pălăria, Octiabriscoe și Ţambula. Satul Țambula se află la distanța de 24 km de orașul Sîngerei și la 128 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 611 oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1898.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.