20 octombrie 2010, 12:12 views 56766

Ghevrec (uscăţele, mîncare găgăuzească)

Ingrediente:

  • 5 ouă,
  • 2/3 pahar zahăr,
  • 2½ pahare făină,
  • 80 g rachiu sau spirt,
  • 1 lingură zahăr vanilat,
  • ½ pahar zahăr tos,
  • 5 pahare ulei.

Mod de preparare:

Ouăle se amestecă bine cu zahăr, zahărul vanilat şi spirt, treptat adăugîndu-se făina. Se frămîntă aluat nu prea dens, se lasă pentru 30 minute. Aluatul se întinde cît mai subţire şi se taie fîşii cu lungimea de 8-10 cm şi lăţimea de 4-5 cm. La mijlocul fiecărei fîşii se face cîte o tăietură de-a lungul şi în această tăietură se bagă un capăt al fîşiei. Ghevrecul se prăjeşte într-o cantitate mare de ulei călit, se usucă şi se presară cu zahăr tos.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1431
Populația:
9063 locuitori

Cupcini este un oraş în Raionul Edineţ, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a republicii,  străbătut de rîul Ciuhur, oraşul Cupcini este situat la o distanţă de 194 km de Chișinău. Conform datelor statistice, în anul 2008, populaţia oraşului constituia 9063 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează din anul 1431, cînd Alexandru cel Bun întărea stăpînirea asupra „vadului de piatră de pe Ciuhur” lui Cupcici vornic, a cărui nume îl ia satul.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.