Bogzeşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Bogzeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la 18 km de orașul Telenești şi la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 671 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1423.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Scarba de romania
Pe fiecare forum pe unde mai aterizez se gaseste o *cenzura* care ma invatza pe mine ce limba vorbesc,ce etnie am si ce trebuie sa fac. Faptul ca avem politicieni, oameni publici cumparati de bucuresti ma face sa-mi fie rusine. Ziarele aservite romaniei isi continua campaniile de manipulare, dezinformare, romanizare. Ar trebui sa dam un semnal puternic autoritatilor, sa artam care e vointza poporului, sa-i demascam pe tradatori, sa reactionam intr-un fel la toate tentativele astea de anexare. trebuie dat "fratilor" romani un mesaj clar, "JOS GHIARELE DE PE REPUBLICA MOLDOVA" |
|
-
#21 Gebeleizis 25 noiembrie 2011 | 11:22 #375 Tu de ce parte te afli? Esti plecat sau analfabet?
-
#22 Gebeleizis 25 noiembrie 2011 | 11:21 #372
Andrei are dreptate. Potrivit Barometrului opiniei publice din noiembrie 2011 doar 4% din respondenti considera Romania ca partener strategic al R.Moldova. Doar 3,9% din tinerii cu virsta cuprinsa intre 18-29 ani considera Romania parteter strategic. Aceasta este o alta realitate.
-
#23 Gebeleizis 25 noiembrie 2011 | 11:06 #370 Citeste mai atent mesajele. Pentru noi, ca si pentru alte popoare, nu este de acceptat ca cineva strain sa intre pe pamintul meu cu arma in mina! In 1917 - 1918 moldovenii au opus rezistenta armata ocupantilor, iar asa numita unire din 1918, in conditiile cind Republica Democratica Moldoveneasca a fost ocupata de armata romana nu poate fi apreciata decit ca ANEXARE. Acesta este adevarul!
-
#24 Gebeleizis 25 noiembrie 2011 | 10:58 #369 Ai o logica cel putin stranie. Apreciezi teritoriu dintre Prut si Nistru, Moldova de est, ca o moneda de schimb, iar pe romani, ucraineni sau alti straini ii prezinti ca niste indivizi care se afla intr-o competitie pentru cucerirea pamintului nostru. Si dupa aceasta voi doriti ca noi sa va stimam pe cei care vor sa ne cucereasca, care se afla in competitie pentru a cuceri acest teritoriu? Daca veti urma aceasta logica stima va lipsi. Au dreptate cei care spun ca moldovenilor le-a fost bine atunci cind unii au plecat iar altii inca nu au venit.
-
#25 andrei 24 noiembrie 2011 | 21:18 robert, imi aduc aminte de incercarile tale penibile de a te da drept moldovean...inclusiv incercarile stangace de a injura in rusa...in fine, nu cred ca esti moldovean.
Cat despre intrebarea ta...nu stiu, inca nu m-am hotarat...oricum stai linistit ca nu intra maine Moldova in UE si pana cand o sa ne vina vremea vom putea vedea cum se rezolva criza creditelor...nu cumva sa nu mai avem in CE ne integra...
NU vreau sa ajung cosul de gunoi UE dar evident nici al uniunii euroasiatice. Daca am avea o conducere puternica, care sa lupte pentru viitorul Moldovei, sunt sigur ca am putea pune in balanta si am lua decizia potrivita...
-
#26 robert 24 noiembrie 2011 | 20:07 Citeşte mai departe -
#27 andrei 24 noiembrie 2011 | 19:13 mm da da da, cum spui tu, vasilica.
observ ca latraii de serviciu, pardon postacii platiti, pardon colegii romani de forum continua sa imprastie acelasi prost gust in materie de stil de dezbatere.
Ma bucur insa sa constat urmatoarele lucruri,http://www.romanialibera.ro/actualitate/europa/interesul-cetatenilor-din-r-moldova-pentru-integrarea-europeana-pare-sa-se-diminueze-sondaj-245141.html , dar sihttp://www.mediafax.ro/externe/tratatul-de-prietenie-dintre-republica-moldova-si-rusia-a-fost-prelungit-cu-zece-ani-8997837
Mai avem si stirea asta:http://www.mediafax.ro/externe/acuzatii-ale-lui-voronin-guvernul-vlad-filat-are-16-consilieri-membri-ai-serviciilor-secrete-din-romania-8992409
Mersi lvl, vreau sa rectific ce am scris inainte, rominii nu sunt la fel ca rusii...sunt chiar ceva mai rai...
-
#28 andrei 24 noiembrie 2011 | 19:12 mm da da da, cum spui tu, vasilica.
observ ca latraii de serviciu, pardon postacii platiti, pardon colegii romani de forum continua sa imprastie acelasi prost gust in materie de stil de dezbatere.
Ma bucur insa sa constat urmatoarele lucruri,http://www.romanialibera.ro/actualitate/europa/interesul-cetatenilor-din-r-moldova-pentru-integrarea-europeana-pare-sa-se-diminueze-sondaj-245141.html , dar sihttp://www.mediafax.ro/externe/tratatul-de-prietenie-dintre-republica-moldova-si-rusia-a-fost-prelungit-cu-zece-ani-8997837
Mai avem si stirea asta:http://www.mediafax.ro/externe/acuzatii-ale-lui-voronin-guvernul-vlad-filat-are-16-consilieri-membri-ai-serviciilor-secrete-din-romania-8992409
Mersi lvl, vreau sa rectific ce am scris inainte, rominii nu sunt la fel ca rusii...sunt chiar ceva mai rai...
-
#29 lvl100 24 noiembrie 2011 | 18:30 andrei: Stiti ce este putin penibil?
Da.Andruska "geaca de peiele am, oleaca de bataie stiu, pot sa vin in Romania" . inventand prostii.
andrei:Faptul ca lvl se "scuza"
Eu n-am de ce sa ma scuz. N-am trait in acele zile.
Eu vorbeam despre contextualizare. Faptele nu sunt negate ( asta ar fi "scuzele" inventate de tine ca atata poti) ci puse corect in tablou. Nu taiate cu forfecuta si lipte in colaje.
andrei:Ce ne spune asta? Ca romanii nu se deosebesc prea mult de rusi.
Ce mega ciudat suna asta de la cel mai halucinant aparator al rusilor de pe intreg forumul asta.
-
#30 andrei 23 noiembrie 2011 | 23:14 Ce frumos sa vad ca topicul meu continua sa fie dezbatut.
Stiti ce este putin penibil? Faptul ca lvl se "scuza" ca lucrurile (probabil se refera la anexarea sub paravanul unirii) nu au fost chiar kosher sau "roze"...ca romania a fost practic obligata de contextele geopolitice sa anexeze basarabia inainte sa o faca sovieticii. Ce ne spune asta? Ca romanii nu se deosebesc prea mult de rusi....toata retorica asta ca suntem frati si ca romanii, din profunda dragoste pentru moldoveni au dorit sa ne elibereze este fix vraja marii....
Razeshule, tu tot te faci ca nu intelegi si o dai cu moldovenii romani care voiau sa se uneasca cu fratii lor de peste prut. Genul asta de incercare stangace de manipulare iti jigneste in primul rand propriul intelect. Trupele alea apartineau Romaniei si se aflau destul de neinvitate la noi aici. In rest nu prea mai sunt multe de comentat.
-
#31 razesu 11 noiembrie 2011 | 18:30 Gebeleizis:
NIMIC nu poate justifica interventia militara romana si instituirea unui regim de ocupatie militara. Ce fel de decizii independente puteau lua moldovenii in aceste conditii?
-stii ce este deranjant la tine....ca in armata aia romana jumatate erau moldoveni.....tu preferi orice alceva inafara de noi.....mai bine sa vina rusii, ucrainenii, martienii decit romanii, imperialistii..... -
#32 lvl100 11 noiembrie 2011 | 18:18 Gebeleizis: Interventia si pretentiile teritoriale ale Romaniei si Ucrainei, dezmatul banditesc a hordelor de dezertori, pretentiile bolsevicilor, impotenta organelor puterii etc. toti acesti factori au nenorocit moldovenii..
Eu nu am spus niciodata ca totul a fost pe roze. Doar ca absolut totul trebuie pus in contextul in care a existat.
E ok sa fii nemultumit ca Basarabia nu si-a putut urma o cale proprie atunci.( desi nu avea absolut nici o sansa la independenta)
Ce nu e ok e atunci cand te lamentezi ca rominii nu au asigurat mama democratiei, cand nu numai ca Ucraina si Rusia se bateau cine sa o anexeze prima, dar si teritoriul ei era deja un camp e bataie intre comunisti si nationalistii. Iar atacurile frecvente ale bolsevicilor asupra Chisinaului erau mai frecvente reclamele la televizor.
-
#33 Gebeleizis 10 noiembrie 2011 | 23:57 Citeşte mai departe -
#34 Gebeleizis 10 noiembrie 2011 | 23:39 #366 Iarasi ma faci sa cred ca citesti superficial postarile facute pe acest forum. Repet „Nr.757, 6 ianuarie 1918 - 48 cuvinte, Iaşi. Guvernul român. Protestăm contra introducerii armatelor române pe teritoriul Republicii Moldoveneşti. Cerem în mod categoric oprirea imediată a trimiterii armatelor şi rechemarea neîntîrziată a acelor armate care sînt deja introduse. Introducerea armatelor române în Basarabia ameninţă cu grozăviile războiului civil, care deja a început... Preşedintele Sfatului Ţării, Inculeţ. Preşedintele consiliului de directori, Erhan”. Fii atent! semneaza Preşedintele Sfatului Ţării, Inculeţ. Preşedintele consiliului de directori, Erhan -
#35 lvl100 10 noiembrie 2011 | 16:22 Gebeleizis: Dar cine i-a chemat?Sfatul Tarii i-a chemat. E un lucru banal si cunoscut. Sau si asta e inca unul seria lucrurilor banale transformate in "mari mistere" de tine ?
Gebeleizis:A fost o interventie militara urmata de o anexare obraznica,Doar cu putin timp in urma in Ucraina se votase de la sine putere in 1917 anexarea Basarabiei. Pe de cealalta parte stateau rusii sa isi recupereze gubernia. Iar bolsevicii ocupau Chisinaul pe 18 ianuarie , fiind respinsi cu greu.
E normal ca majoritatea conducatorilor au preferat sa vina macar romanii de aceasi limba, nu colonie ucraineana bolsevica.
Dar ca sa vezi ce chestie, astfel de lucruri nu le discutati niciodata.
-
#36 Gebeleizis 10 noiembrie 2011 | 14:30 lvl100: Indignarea ipocrita asupra romanilor care luau masuri obisnuite in orice perioada de razboi ( diminuare partiala a unor drepturi democratice, pedepse mai grele etc) de parca ar fi stricat perfecta pace a taramului mistic Shambala.Dar cine i-a chemat? Ce drepturi aveau armatele romane sa intre pe teritoriul Republicii Democratice Moldovenesti care si-a declarat independenta la 2 DECEMBRIE 1917? A fost o interventie militara urmata de o anexare obraznica, fara a intreba cel putin vointa populatiei autohtone.
-
#37 Gebeleizis 10 noiembrie 2011 | 14:26 #363 Ai inceput cu coser ai incheiat cu ororile razboiului mondial... Este greu sa inteleg ce ai avut in vedere. Eu afirmama 1. ca sovetele au existat, 2. bolsevicii erau minoritari in aceste structuri, 3. populatia autohtona adra si conducatorii de tipul lui Inculeţ, Preşedintele Sfatului Ţării si Erhan, Preşedintele consiliului de directori nu accepatu interventia militara romaneasca.
-
#38 lvl100 10 noiembrie 2011 | 14:11 Citeşte mai departe -
#39 Gebeleizis 10 noiembrie 2011 | 13:26 Citeşte mai departe -
#40 Gebeleizis 10 noiembrie 2011 | 13:08 #357
#358 NIMIC nu poate justifica interventia militara romana si instituirea unui regim de ocupatie militara. Ce fel de decizii independente puteau lua moldovenii in aceste conditii?