21 octombrie 2010, 20:27 views 875463

Reţete culinare

Pe paginile site-ului nostru Vă oferim posibilitatea să cunoaşteţi practicile populare ale moldovenilor, în spiritul celor mai bune tradiţii − de continuare a valorilor culturale promovate de-a lungul veacurilor.

La elaborarea reţetelor culinare ne-am bazat pe investigaţiile de teren realizate în satele Moldovei, dînd astfel practicilor locale o şansă în plus de a putea fi preluate de cei cointeresaţi.

Preparatele culinare din reţetele prezentate au, în general, în calitate de ingrediente, alimente şi condimente produse în ţara noastră, astfel e mai uşor pentru gospodine, ne referim la procurarea lor.

Toată admiraţia şi respectul nostru pentru gospodinele care păstrează frumoasele tradiţii de a pregăti bucate naţionale.

Veţi găsi aici diferite reţete ale bucatelor tradiţionale, selectate din artă culinară bogată a poporului nostru: gustări reci şi calde, mîncăruri cu sau fără carne, bucate din legume, supe, ciorbe, dulciuri, băuturi, etc.

Reţetele culinare propuse sînt foarte valoroase, pentru că contribuie la cunoaşterea culturii neamului moldovenesc, sînt un îndrumar de referinţă pentru valorificarea tezaurului material şi spiritual al culturii tradiţionale.

Tuturor acelora dintre Dvs., care vor manifesta interes faţă de tradiţiile neamului, faţă de reţetele culinare le oferim şansa să cunoască aceste valori să le preia, să le păstreze şi să le continue.

Acei dintre Dvs., care doresc să completeze registrul acestor reţete − nu ezitaţi, trimiteţi-ne reţetele din comunităţile dumneavoastră la adresa support@moldovenii.md, le vom publica cu certitudine, indicînd localitatea.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
924 locuitori

Oneşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Oneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Strășeni și la 48 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 924 de oameni. Satul Onești a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.