Sîrbeşti este un sat din cadrul comunei Ciutuleşti, raionul Floreşti. Satul Sîrbești este situat la o distanță de 15 km de orașul Florești și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 473 de oameni. Prima atestare documentară a satului Sîrbești datează din anul 1786.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ce pot sa fac eu pentru Tara mea?
Fiecare so intrebat, ce poate sa faca pentru Tara noastra personal? ce poate sa faca, ca miene sa fie mai bine ca azi. De exemplu eu fac asa: cind e semaforul rosu -eu nu trec strada. la prima vedere asta e o nimica toata, dar daca noi o sa ne gindim mai adinc? |
|
-
#1 lzm00 05 iunie 2017 | 7:44 Citeşte mai departe -
#2 admin 04 iunie 2011 | 10:29 În atenția utilizatorilor!!!
Site-ul www.moldovenii.md nu susține și nu promoveaza niciun partid politic.
Campania de promovare a site-ului www.moldovenii.md nu face parte din campania de publicitate a căruiva partid politic.Administrația site-ului NU va accepta publicarea mesajelor și comentariilor cu caracter electoral !!!
-
#3 Gebeleizis 01 iunie 2011 | 22:45 RUSINE !!!
ŞOCANT! Nu acceptăm intimidarea tinerilor moldoveni din România! -
#4 Gebeleizis 01 iunie 2011 | 22:44 Vai si amar de capul asa numitei societati civile din Romania, tara UE, daca ataca niste copii care sunt vinoveti de faptul ca tin la tara lor - Moldova.
-
#5 ioanic 24 mai 2011 | 12:05 Citeşte mai departe -
#6 ioanic 24 mai 2011 | 6:27 La ora actuala - taranii produc carne, lapte, vin, porumb etc., dar lipseste veriga intermediara care ar prelua productia lor la preturi REZONABILE si ar scoate-o la vanzare in hipermarkete si peste hotare. Daca si apar intermediari, apoi sunt hrapareti, fara bun simt, si necontrolati de stat isi permit sa cumpere carnea din sat cu 12-15 lei si singuri s-o vanda pe piata cu 55-90 lei, nelasandu-i nimic venit taranului. Vina e a statului care nu controleaza, nu ipoziteaza, nu pedepseste pe acesti supraprofitori necinstiti si nu creeaza o retea mai onesta de achizitionare a productiei agricole de la tarani la nivel de localitate, raion, tara. Fara o infrastructura de achizitionare si comercializare - agricultura nu se poate dezvolta. In Italia si alte tari interlegatrurile acestea sunt constituite demult. E nevoie de experienta acestor tari, a primariilor (comunelor). -
#7 touristmd 23 mai 2011 | 23:45 zloi1977:
а что на русском нет форумов
Вы действительно можете общаться на любом языке, но не исключено, что при этом вы будете общаться лишь сами с собой. Особенно когда речь идет о молдавском языке. Но вы вправе высказать свое мнение в любом случае, а вот ответят ли и на каком языке - это уже другой вопрос. -
#8 ioanic 23 mai 2011 | 22:04 R.Moldova trebuie sa-si educe si sa-si promoveze cadrele sale de businessmani, oameni de afaceri. 100 de mii de moldoveni pot munci la cele mai neprestigioae munci intr-o tara occidentala si trimit bani acasa, In acelasi timp numai o suta de italieni sau spanioli, sau portughezi pot veni in R.Moldova si deoarece au o calitate mult mai superioara sunt intreprinzatori, fondatori de intreprinderi, angajatori - ei pot castiga tot atata cat suta de mii de moldoveni si prin intreprinderile, hipermarketele, bancile deschise in Moldova pompeaza inapoi in occident masa de bani trimisa de moldoveni in Moldova. EDUCATI COPII INTREPRINZATORI, BUSINESSMANI, care sa-si creeze singuri locuri de munca si sa-i asigure cu locuri de munca si pe altii ! -
#9 ioanic 23 mai 2011 | 21:47 Citeşte mai departe -
#10 robert 23 mai 2011 | 14:37 Imi voi ajuta tara pledand la rtoata lumea pentru rentoarcerea sa in granitile ei firsti adica in UNIUNEA EUROPEANA IN NATO SI IN ROMANIA MARE -
#11 zefox 13 mai 2011 | 12:13 Mexxik81: zefox ! Ti jwia w Moldove hoteabi postaralsea wiuciti hoti kak nibuti Moldavskii esli ti liubisch swoju Rodinu
Si de unde ai luat ca eu nu cunosc romana?
-
#12 vados 13 mai 2011 | 11:20 Mexxik81 Unii ca tine muncesc peste hotare si ajuta tara cu mult mai mult de cit unii ca acestea care stind pe loc se numesc romani si o distrug din interior. Respect pentru tine . Si alaltaieri am vorbit cu un prieten care locuieste de multi ani in romania si spune ca suntem diferiti de romani. Subliniaza niste calitati de a lor care nu le scriu aici multi moldoveni le stiu. -
#13 CalinRomania 13 mai 2011 | 1:13 Draga Mexxik81,ai un salut particular......cumva in italiana???
-
#14 Mexxik81 12 mai 2011 | 23:36 investitii directe in economica Tarii si formarea locurilor de munca ! ai inteles? si terog termina discutia nu mai am chef sati raspund la intrebarile tale proaste! lasati gindurile tale proaste pentru tine sau dealde tine! cio -
#15 Adrianis 12 mai 2011 | 18:02 #14
Tu, "Moldovene", te lăudai adineaori că de 17 ani trăieşti în Germania. Oare cum Măria Ta Patriotică va ajuta R. Moldova de la 2000 km distanţă (sarcasm)? Nici măcar la vot nu cred că ai ieşi de ai fi în Germania, aşa că ce ajutor ai putea să dai tu acestei ţări, moldoveanule adevărat, care zici că ţi-ai luat tălpăşiţa peste hotare la doar câţiva ani de la obţinerea independenţei (mă întreb oare de ce, probabil nu v-a plăcut alfabetul latin sau faptul că nu aveaţi un funduleţ sovietic sub care să staţi la călduţ şi faceţi propagandă antinaţională...)) Aşa că hai lasă-ne, du-te şi vinde gogoşi la altă intersecţie, noi de basme suntem sătui, sătui.
-
#16 calator 12 mai 2011 | 9:49
Interesant de stiut cum de a ajuns MD asa saraca si slaba, oare ce mare putere a secatuit-o de intelectuali, de mandrie si de orice investitie lasand-o o tara agrara? Traind in Chisinau, vorbind cu oamenii nu imi pare deloc a fi cotropire. Mexxik81, e tare usor sa iti ghicim culoarea politica :):):) -
#17 Mexxik81 11 mai 2011 | 23:03 Da ce comportare astepti tu? Tara mea in momentul dat e slaba si saraca dar voi Rominii ne atakati din toate partile! vreti sa ne cotropiti! sa ne furati identitatea, dar eu te asigur no sa primeasca nimic pentru ca eu si alti moldoveni adevarati nu o sa va permita! -
#18 Adrianis 11 mai 2011 | 19:38 Un răspuns ieftin şi imposibil de crezut, atunci când vine din partea unei persoane care urăşte o naţiune întreagă bazându-se pe aberaţii nefondate. -
#19 Mexxik81 11 mai 2011 | 19:20 Adrianis! Eu sint tolerant cu cei care sint toleranti cu mine! -
#20 Mexxik81 11 mai 2011 | 19:16 zefox ! Ti jwia w Moldove hoteabi postaralsea wiuciti hoti kak nibuti Moldavskii esli ti liubisch swoju Rodinu