Heleşteni este un sat din cadrul comunei Marinici, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Nisporeni și la 78 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 304 oameni. Satul Heleșteni a fost menționat documentar în anul 1840.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#1701 CalinRomania 24 iulie 2011 | 0:18 Nu acest lucru imi scapa ,dar mi-am adus aminte de un alt aspect........si anume pragmatismul celor din RO...care este tot mai mare......si nu este bine in opinia mea....Cei care se gandesc,ca in cazul unei UNIRI vor plati niste taxe in plus pentru RM sa nu uite ca toti cetatenii RM au dreptul moral la acelasi standard de viata cu a celorlalti romani.Iar beneficiile le vor avea poate copii sau nepotii lor-traind intr-o tara mai mare-cu un potential de dezvoltare mai mare -care -daca va fi mai bine fructificat -va oferi TUTUROR romanilor o viata mai buna-mai prospera.
-
#1702 CalinRomania 24 iulie 2011 | 0:10 Citeşte mai departe -
#1703 CalinRomania 24 iulie 2011 | 0:00 Draga burlakule,#621......................................"Cum crezi ca am reusi sa punem punct acestui cerc vicios?"...........................Ehe ! Buna ,foarte buna intrebare........
In primul rand ,iti solicit ajutorul.Deci te rog ajuta-ma sa gasim un raspuns cat mai bun la aceasta intrebare.Si iti spun si de ce.In primul rand -eu fiind de o parte a "baricadei" mi se pare foarte corect ca acest raspuns pentru a fi cat mai bun,mai obiectiv ,sa fie dat in egala masura si de cineva "de cealalta parte a baricadei".Aici exista pericolul ca eu -poate din nebagare de seama "sa acuz" partea independentista de anumite lucruri "uitand" de partile negative ale partii "unioniste".Si nu ar fi corect,iar la urma urmei ,raspunsul dat nu ar fi unul destul de bun.De aceea chiar te rog -iti solicit ajutorul.Iar apoi-sper ca nu mai e nici o problema intre noi doi-sa corectam-binenteles cu tact-acolo unde raspunsul "inamicului" ni se pare un pic mai ...gresit.
-
#1704 razesu 23 iulie 2011 | 23:12 promoldova:
Etnonimul moldoveni + -=700 de ani.
-scuza-ma dar eu am intrebat despre Moldova de est.....noi astia 7-8 milioane de moldoveni de la vest de Prut stim ceea ce sintem,nu avem probleme identitare.......voi astia 3 milioane de la est de Prut incercati sa va creat o identitate nationala ignorindu-ne pe noi si opiniile noastre...eu cred ca RM daca doreste sa evolueze separat ca stat poate sa o faca ....dar sa nu calce in picioare istoria stramosilor nostrii pentru a justifica o struto-camila al carui singur scop este apararea intereselor Rusiei in zona..... -
#1705 andrei 23 iulie 2011 | 21:03 Citeşte mai departe -
#1706 promoldova 23 iulie 2011 | 21:03 Etnonimul moldoveni + -=700 de ani.
-
#1707 razesu 23 iulie 2011 | 20:25 promoldova:
Ce primitivizm, dupa aceasta logica trebuie de anulat majoritatea natiunilor si etniilor existente. Unele au aparut in sec 19-20.. Primul factor ce formeaza popoarele este constiinta de sine diferita prelungita in timp.
--OK,cind a aparut aceasta constiinta de sine diferita la Moldova de est [Basarabia] si perioada de timp de-a lungul careia s-a dezvolta?...... -
#1708 razesu 23 iulie 2011 | 20:25 promoldova:
Ce primitivizm, dupa aceasta logica trebuie de anulat majoritatea natiunilor si etniilor existente. Unele au aparut in sec 19-20.. Primul factor ce formeaza popoarele este constiinta de sine diferita prelungita in timp.
--OK,cind a aparut aceasta constiinta de sine diferita la M -
#1709 promoldova 23 iulie 2011 | 18:20 #622
-
#1710 SPQR 23 iulie 2011 | 16:47 Citeşte mai departe -
#1711 burlakul 23 iulie 2011 | 8:56 CalinRomania: "Cred ca toate strigatele acestea de "fratie",trebuiesc intelese corect!"........................ ABSOLUT CORECT SI AI TOATA SUSTINEREA MEA-CEL PUTIN IN PRIVINTA ACEASTA !!!
CalinRomania:Tot negativismul cu care unii cetateni RM il intalnesc din partea unor cetateni RO este pentru ca cetateanul RO nu intelege de unde negativismul RM.Si acesta creaza un cerc vicios..Cum crezi ca am reusi sa punem punct acestui cerc vicios?
-
#1712 lvl100 23 iulie 2011 | 7:48 andrei: .radem, glumim, dar nu sarim gardu
Andruska cata bataie ti-ai luat de la politie pana te-ai prins ca oamenii care te enervau pe tine, aia de tot sareau garduri dupa garduri, erau de fapt sportivi ce alergau la 100 de metri ?
-
#1713 andrei 23 iulie 2011 | 0:42 #616 lvl degeaba incerci sa ma provoci, nu am sa mai cobor la nivelul tau. Din discutiile voastre ale romanilor m-am convins inca odata (daca mai era nevoie) ce nivel aveti...asa ca voi puteti sa faceti katerinka ieftina in continuare...sa scrieti posturi lungi si fara substanta...e problema voastra. Eu m-am deparazitat de voi.
PS: asta nu inseamna ca o sa incetez sa va articulez de fiecare data cand derapati...stiti cum e...radem, glumim, dar nu sarim gardu
-
#1714 andrei 23 iulie 2011 | 0:41 #616 lvl degeaba incerci sa ma provoci, nu am sa mai cobor la nivelul tau. Din discutiile voastre ale romanilor m-am convins inca odata (daca mai era nevoie) ce nivel aveti...asa ca voi puteti sa faceti katerinka ieftina in continuare...sa scrieti posturi lungi si fara substanta...e problema voastra. Eu m-am deparazitat de voi.
-
#1715 andrei 23 iulie 2011 | 0:37 @Calin...desi cred ca incerci intentionat sa manipulezi si tee faci ca nu inttelegi despre ce e vorba, am sa incerc sa iti explic:
".mi s-a parut total absurd ca sa poti fi numit moldovean (din stanga Prutului) DOAR DACA INVETI LIMBA RUSA."
te referi probabil la urmatoarea:
"Aşa dar, o persoană este moldovan (că) după naţionalitate în următoarele circumstanţe:
.........
4. Persoana în cauză sau urmaşii săi direcţi posedă limba rusă sau altă limbă slavă la nivel uzual. Această condiţie este valabilă numai pentru cetăţenii Republicii Moldova."
Articolul asta spune ca CETATENII R.M. vorbitori de limbi slave (rusa ucrainiana) se pot considera de nationalitate MOLDOVANA.
Articolul asta NU SPUNE CA TREBUIE SA STII RUSA CA SA FII MOLDOVAN...asta e interpretarea ta malitioasa. Spune ca poti fi moldovan daca esti cetatean al r.m. si vorbitor de rusa/ucrainiana
-
#1716 lvl100 23 iulie 2011 | 0:03 andrei: forta analitica si culturala." -- aaa, asa
Andruska cum te mai simti ,mai e copilutul nervosel ? Mai face el clabucei la gurita ?
Sau a luat pastiluta si acum trage un somnic pufosel ?
-
#1717 CalinRomania 22 iulie 2011 | 23:39 Draga promoldova,#614 , vrei sa dezvolti mai mult aceasta idee ?
-
#1718 promoldova 22 iulie 2011 | 23:09 Cite vorbe despre sovietici, dar toti uita despre intelegerea de la Munchen si rolul Poloniei in acest act antidemocratic si profascist.
-
#1719 CalinRomania 22 iulie 2011 | 21:22 "Am fost intrebat"......ehe.......limba noastra e o comoara ! Si eu am inceput sa nu mai fiu in stare sa o scriu corect !!! De ! Mai SPQR .....ce vrei........sa sti limba Transilvaneana,limba Olteneasca ,limba Moldoveneasca,limba Munteneasca ,limba Banateana,limba Dobrogeana,limba Crisaneana,limba Maramureseana ba chiar si limba Bucovineana........
Cum sa nu te mai incurci frate cu atatea limbi vorbite ????
-
#1720 CalinRomania 22 iulie 2011 | 21:17 Draga razesule.......sunt convins ca SPQR dorea sa dea alt inteles la ceea ce se referea cu fotbalul iar tu ,nu ai citit foarte -foarte atent ceea ce a scris..........expresia lui SPQR citata de tine-luata ca intreg nu ti se pare cam ciudata ???............
Off...microbistii acestia !!! :)))))
Eu ,in Italia am fost de foarte multe ori cu cine tin....Milan,Inter,........si eu le-am raspun :
Nationala Romaniei !!! :))))))) Chiar daca acum are rezultate dezastruoase...pe viitor cine stie ???...................Vezi mai SPQR cum tradez eu iar cauza Transilvaniei ??? In loc sa tin cu echipa Nationala de fotbal a Transilvaniei tin cu cea a Romaniei !!! Rusine sa-mi fie !!!