23 aprilie 2024, 14:30 Caleidoscop views 23176
Сine a numit nucile – grecești?
23 aprilie 2024, 14:30 Caleidoscop views 23176

Сine a numit nucile – grecești?

Nucii sînt foarte răspîndiți în zona noastră. Are un cost redus, gust bun şi o mulţime de vitamine şi substanțe minerale.

Rămîne un mister de unde vine această denumire neobişnuită. Doar arborii aceștia sînt cultivați în cea mai mare  parte nu în Grecia. În acest sens, există două versiuni. Potrivit primei – arborii de nuc au fost aduși de către călugării greci, iar în conformitate cu alta - au fost aduse de comercianţii greci care vindeau în vechime în Rusia diverse produse.

De asemenea, mulţi oameni se întreabă de ce nucile sînt amare? La această întrebare este foarte uşor de răspuns - în nuci se conţin cantităţi mari de uleiuri vegetale care la păstrare îndelungată se strică, uleiul poate deveni rînced, prin urmare, există un gust amar. Aceste nuci nu trebuie consumate, dacă nu doriţi să vă otrăviți.

De asemenea, nu este bine să mîncați nuci necoapte, pentru că ele conţin substanţe volatile, care pot provoca, de asemenea, intoxicaţii.

Cu toate acestea, nucile proaspete, dacă sînt consumate cu moderație, devin foarte folositoare, pentru că conţin în compoziţia lor multe grăsimi nesaturate, potasiu, magneziu, vitaminele A, C, E, şi multe altele.

Cuvinte cheie:

istoria , alimentatie , vitamine

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
1972 locuitori

Ustia este un sat şi comună din raionul Glodeni. Ustia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la 18 km de orașul Glodeni și la 165 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 1972 de oameni. Satul a fost menționat documentar în anul 1672.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.