22 mai 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 1454
Noi reguli pentru amplasarea stațiilor de alimentare a autovehiculelor cu produse petroliere
22 mai 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 1454

Noi reguli pentru amplasarea stațiilor de alimentare a autovehiculelor cu produse petroliere

Proiectarea, amplasarea și construirea stațiilor de alimentare a autovehiculelor cu combustibil va fi interzisă în apropierea spațiilor verzi și a zonelor acvatice. Prevederea este inclusă într-un regulament care a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Documentul reglementează cerințele de amplasare a stațiilor de alimentare a autovehiculelor cu produse petroliere principale, gaze petroliere lichefiate și gaze naturale comprimate.

Urmare a aplicării regulamentului, va fi protejat mediul ambiant și sănătatea populației, fiind interzisă proiectarea, amplasarea și construirea stațiilor de alimentare a autovehiculelor cu combustibil în zonele de protecție a bazinelor acvatice, a surselor de alimentare cu apă potabilă, a stațiunilor balneare și a sanatoriilor, în zonele verzi urbane, pe teritoriul rezervațiilor naturale și în zonele de protecție a acestora, în zonele de protecție a monumentelor istorice și culturale, a spațiilor verzi și în zonele de protecție sanitară ale instituțiilor sociale.

Construirea, reconstruirea, reutilarea tehnică a stațiilor de alimentare a autovehiculelor cu combustibil se efectuează conform documentației de urbanism şi amenajare a teritoriului, actelor normative şi documentelor tehnice normative în construcții, precum și reglementărilor normative în domeniul securității industriale şi de protecție împotriva incendiilor, cu normele ecologice şi tehnico-sanitare.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

benzinărie , reguli

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1946
Populația:
405 locuitori

Vîlcele este un sat din cadrul comunei Toceni, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Cantemir și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 405 oameni. Satul Vîlcele a fost înființat în anul 1946.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.