11 noiembrie 2023, 13:00 Artele plastice views 1233
Gala Premiilor Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova și-a desemnat cîștigătorii
11 noiembrie 2023, 13:00 Artele plastice views 1233

Gala Premiilor Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova și-a desemnat cîștigătorii

La Centrul Expozițional ”Constantin Brîncuși” din Chișinău a avut loc, în cadrul Expoziției-concurs ”Salonul de artă contemporană”, prima ediție a Galei Premiilor Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova (UAP).

Cu Marele Premiu a fost distins artistul plastic Tudor Zbîrnea, iar cu Premiul de Excelență – pictorul Dmitri Peicev. Premiul pentru pictură a fost acordat Florinei Breazu și lui Anatol Danilișin, premiul pentru artă decorativă – lui Oleg Dobrovolschi și Ludmilei Furdui, iar premiul pentru sculptură – lui Valentin Vîrtosu. Vitalie Malcoci a luat premiul pentru critică, Ruslan Roșca – premiul pentru tineret și Svetlana Șugjda – premiul juriului.

Florina Breazu, președintele UAP a menționat că Gala Premiilor Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova este o premieră pentru comunitatea artistică din țara noastră și este prilejuită de aniversarea a 120-a a UAP – continuatoarea firească a Societății Amatorilor de Arte Frumoase. La concurs au participat 103 autori și au fost înscrise 117 lucrări de artă executate în diverse tehnici, anunță Noi.md cu referire la moldpres.md

Expoziția va fi deschisă pînă la 26 noiembrie.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
565 locuitori

Natalievca este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ivanovca, Comarovca, Natalievca, Popovca, Ţapoc. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Fălești și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 565 de oameni. Satul Natalievca a fost menționat documentar în anul 1803.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.