10 aprilie 2024, 14:30 Natura şi turismul views 764
Uniți pentru Mediu: YMCA Moldova și EcoDava au organizat o acțiune ecologică
10 aprilie 2024, 14:30 Natura şi turismul views 764

Uniți pentru Mediu: YMCA Moldova și EcoDava au organizat o acțiune ecologică

Sâmbătă, YMCA Moldova, împreună cu organizația EcoDava, a organizat o acțiune ecologică de amploare în comuna Tohatin.

Participanții s-au mobilizat pentru a contribui la protejarea și îmbunătățirea mediului înconjurător.

Personalul, voluntarii și copiii, alături de refugiații ucraineni, au lucrat cot la cot pentru a curăța și a îmbogăți zonele verzi, promovând educația ecologică.

Prin implicarea lor activă, participanții au transmis un mesaj puternic de responsabilitate civică și de grijă față de mediu.

În plus, prezența refugiaților ucraineni la eveniment a demonstrat solidaritatea și sprijinul pentru comunitățile vulnerabile, arătând că protejarea mediului înconjurător și sprijinirea celor în nevoie sunt aspecte interconectate ale unei societăți sănătoase și incluzive.

YMCA Moldova și EcoDava mulțumesc tuturor celor care au participat și reafirmă angajamentul lor pentru a continua să își susțină comunitatea și mediul înconjurător.

"Alături de noi avem voluntarii din organizația YMCA și din EcoDava, dar și copii din tabăra de vară care s-au oferit voluntari. Această zonă este des poluată și pentru noi deja a devenit o tradiție să organizăm astfel de evenimente. Alături de noi sunt și dansatorii ansamblului 'Vatra' din comuna Tohatin, iar noi le mulțumim pentru acest fapt și suntem mândri pentru că ei optează pentru un mediu înconjurător cât mai curat", a spus Vladislav Railean, care este coordonatorul voluntarilor în cadrul YMCA Moldova.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

YMCA Moldova , Ecodava , ecologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1429
Populația:
14931 locuitori

Făleşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Făleşti. Amplasat în partea de nord-vest a Republicii Moldova, oraşul Făleşti este situat la o distanţă de 125 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 14 931 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii o găsim într-un document din anul 1429, prin care domnitorul Moldovei Alexandru cel Bun întăreşte dreptul de stăpînire asupra unor sate, printre care şi cel unde trăia Ion Falevici.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.