10 aprilie 2024, 15:30 Sărbători şi obiceiuri views 758
Alexei Petrovici:
10 aprilie 2024, 15:30 Sărbători şi obiceiuri views 758

Alexei Petrovici: "Trebuie să păstrăm și să transmitem memoria sacră a eroismului strămoșilor noștri"

La 9 mai în Moldova vor avea loc acțiunile "Regimentul Nemuritor" și Marșul Victoriei.

La 9 mai, la Chișinău și în alte localități din Moldova vor fi organizate ample acțiuni solemne "Regimentul Nemuritor" și Marșul Victoriei.

Despre acest lucru a anunțat președintele Comitetului Național de Coordonare "Pobeda", unul dintre liderii Mișcării de căutare din Moldova, conducătorul echipei de căutare "August" Alexei Petrovici, în cadrul unui briefing la memorialul gloriei militare "Eternitate" din Chișinău.

El a menționat că reprezentanții organizațiilor patriotice din țară au anunțat începerea pregătirilor pentru sărbătorirea a 79 de ani de la victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei și a 80 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă.

Alexei Petrovici a declarat că marcarea Zilei Victoriei și a aniversării eliberării Moldovei de sub ocupația fascistă este o datorie sacră a poporului moldovenesc multinațional, o oportunitate de a-și arăta unitatea.

El a precizat că festivitățile se vor desfășura fără simboluri de partid și sub Steagul unic al Victoriei.

Alexei Petrovici a declarat că în anul în care se împlinesc 80 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă, doar unitatea poporului moldovenesc poate confirma dreptul nostru de a fi considerați moștenitori ai Victoriei.

"Victoria este una pentru toți. Ea a fost cîștigată umăr la umăr de oameni de diferite naționalități și religii, de diferite vîrste și profesii. Copiii de astăzi, nepoții și strănepoții soldaților victorioși trebuie, de asemenea, umăr la umăr și de la inimă la inimă, să păstreze și să transmită mai departe memoria sacră a faptelor eroice ale strămoșilor noștri. Sper din toată inima că forțele socio-politice sănătoase ale țării noastre ne vor auzi îndemnul, iar în zilele festive din mai și august, orașele noastre vor prinde culoare roșie, datorită Drapelelor Victoriei", a subliniat el.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1904
Populația:
302 locuitori

Hrubna Nouă este un sat din cadrul comunei Taxobeni, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Fălești și la 151 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 302 oameni. Satul Hrubna Nouă a fost înființat în anul 1904.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.