26 aprilie 2024, 15:00 Realitatea moldovenească views 740
Statul majorează capitalul CFM
26 aprilie 2024, 15:00 Realitatea moldovenească views 740

Statul majorează capitalul CFM

Ministerul Finanțelor va aloca peste 728.000 de lei (echivalentul a circa 35.000 de euro) pentru majorarea capitalului social al întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova”. Potrivit unui proiect aprobat de Guvern, banii sînt alocați din contul împrumuturilor de la BERD și BEI.

Hotărîrea Guvernului urmează să intre în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial în contextul necesității efectuării plăților pentru lucrările de reabilitare, precum și în scopul evitării tergiversării realizării proiectului de reabilitare a căii ferate Bender-Basarabeasca-Etulia-Giurgiulești, transmite ipn.md.

Recent ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la CFM, Guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei.

Potrivit lui, acest credit urmează să fie obținut de la „Loteria Moldovei”, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Oficialul a mai spus că este vorba despre un plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

CFM , bani , Ministerul Finanţelor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1529 locuitori

Ghetlova este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Noroceni, Ghetlova și Hulboaca. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Orhei și la 75 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1529 de oameni. Satul Ghetlova a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.