16 mai 2024, 11:00 Personalități views 758
Ecaterina Sergheevici: „Politica influențează moda”
16 mai 2024, 11:00 Personalități views 758

Ecaterina Sergheevici: „Politica influențează moda”

Moda este o instituție socială uriașă, care se dezvoltă fulgerător de repede, dar care, în același timp, suferă mereu anumite reforme, și nu putem spune că moda trăiește separat de politică sau de economie.

O astfel de opinie a exprimat designerul vestimentar și expertul Ecaterina Sergheevici, în cadrul emisiunii „Без галстуков cu Alexandru Stahurski” de la postul de televiziune N4, relatează Noi.md.

„În principiu, totul este interconectat. Moda este influențată de politica internă a statului, de aspectele economice, de anumite influențele geopolitice. Se schimbă starea de spirit a societății, o afectează crizele. Adică, toate acestea au un impact. Și toate acestea schimbă treptat moda, nu într-o direcție negativă sau una pozitivă, dar ea oricum nu rămîne niciodată aceeași. Așa că da, desigur, politica afectează moda", a spus ea.

Creatoarea de modă a subliniat, de asemenea, că moda nu se referă doar la ceea ce punem pe două mîini, două picioare și pe corp.

„Moda este o instituție socială uriașă. Nu poți să o înveți pe cineva pur și simplu. Știi, e ca și cum ai învăța o gospodină cum să facă clătite. Am învățat-o. Dar mai departe ce se întîmplă? Adică ar trebui să existe o anumită strategie, trebuie să existe o oportunitate. Ați învățat. Ce trebuie să facă în continuare persoana cu aceste cunoștințe, unde să se dezvolte?", a întrebat Ecaterina Sergeevici.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ecaterina Sergheevici , politica , moda

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1942
Populația:
2 locuitori

Frumuşica Nouă este un sat din cadrul comunei Frumuşica, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Florești și la 149 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2 oameni. Cătunul Frumuşica Nouă a fost înființat în anul 1942.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.