27 mai 2024, 15:00 Sport views 920
Cine a cîștigat Cupa Republicii Moldova la fotbal
27 mai 2024, 15:00 Sport views 920

Cine a cîștigat Cupa Republicii Moldova la fotbal

Petrocub Hîncești a cîștigat Cupa Republicii Moldova, după victoria cu 3-1 obținută în fața echipei Zimbru în finala disputată aseară la Chișinău. Hînceștenii reușesc astfel eventul - cupa și campionatul - pentru prima dată în istorie.

Zimbru a deschis scorul încă în minutul 6 al partidei prin Alaribe, jucătorii din strada Butucului intrînd cu avantaj la pauză.

Fotbaliștii din Hîncești au reușit să egaleze în a doua repriză prin Lungu în minutul 58 și să intre în avantaj prin golul marcat de Jardan în minutul 76.

Lupan a stabilit scorul final prin reușita din minutul 79.

Petrocub Hîncești a cîștigat titlul de campioni pentru prima dată în istoria clubului. Cu o etapă înainte de finalul campionatului, Petrocub a acumulat 21 de puncte, cu 4 mai multe decît Zimbru Chișinău, clasată a doua.

Astfel, Petrocub a devenit a 6-a echipă care reușește să cîștige titlul de campioană națională după independență, potrivit Federației Moldovenești de Fotbal.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Petrocub , fotbal

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
2603 locuitori

Sărătenii Vechi este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărătenii Vechi și Zahareuca. Localitatea se află la distanța de 18 km de oraşul Teleneşti şi la 70 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2603 oameni. Satul Sărătenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1554.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.