27 mai 2024, 17:30 Realitatea moldovenească views 1034
Corneliu Popovici: fuzionarea USM și UTM va duce la lichidarea celorlalte universități
27 mai 2024, 17:30 Realitatea moldovenească views 1034

Corneliu Popovici: fuzionarea USM și UTM va duce la lichidarea celorlalte universități

Fostul ministru al Educației, Corneliu Popovici a declarat în cadrul emisiunii PLUS că fuzionarea USM și UTM va duce la lichidarea celorlalte universități din țară, la emigrarea tinerilor către universitățile străine și suprapoluarea Chișinăului, notează Noi.md.

"Dacă se va comasa aceste doua universități UTM și USM care va fi o aventură, va fi un punct final pentru învățământul din Republica Moldova, al doilea pas va fi lichidate și alte universități publice, pentru că care îi va fi sensul de exemplu să fie universitate la Cahul cu cîteva mii de studenți. Aceste perturbări din învățământul superior stimulează tinerii noștri să plece din țară. Din cauza acestor acțiuni negîndite tinerii vor vrea să învețe în altă țară.

''Tinerii vor emigra în Chișinău și satele vor rămâne depopulate'', a adăugat Corneliu Popovici.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Corneliu Popovici , comasare , USM , UTM

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1507
Populația:
396 locuitori

Larga Veche este un sat din cadrul comunei Larga Nouă, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cahul și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 396 de oameni. Satul Larga Veche a fost menționat documentar în anul 1507.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.