Mergi spre compartimentul: Istoria
28 decembrie 2014, 10:52 Istoria views 20615
28 decembrie 2014, 10:52 Istoria views 20615

Cea mai veche dovadă despre existența lui Iisus


Foto: antena3.ro

Sunt trei tabere: creştini, evoluţionişti şi atei. Deşi ultimele două tabere susţin cu tărie inexistenţa lui Dumnezeu şi a persoanelor divine, dovezile apărute la Ierusalim dau "câştig de cauză" creştinilor.

De mai bine de 2000 de ani,creştinii caută dovezi palpabile care să lege istoriile biblice de existenţa lui Iisus şi a familiei sale.

O descoperire făcută în Ierusalim ar putea schimba radical balanţa. Arheologii au găsit o cutie funerară pe care ar fi inscripţionat următorul mesaj: "Iacob, fiul lui Iosif, fratele lui Iisus".

Aceasta ar fi prima referinţă despre Mesia, care arată ce a fost el pe acest  Pământ pentru cei apropiaţi - frate şi fiu.
Iacob cel Drept a fost primul lider al creştinilor din Ierusalim şi a fost executat pentru erezie, scrie The Guardian.

Sursa: www.antena3.ro

Cuvinte cheie:

Ierusalim , istoria , religie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
1980 locuitori

Lunga este un sat şi comună din raionul Floreşti. Lunga este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, satul se află la distanța de 8 km de orașul Florești și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1980 de oameni. Satul Lunga a fost întemeiat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.